Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Pacientul care a murit de coronavirus în Timiş a ascuns faptul că era în izolare cu familia

20
26 Mar 2020 23:18:07
Autor: Stefan Both
Poliţiştii discută de la distanţă cu membrii familiei FOTO Virgil Simionescu/Pressalert.ro
Poliţiştii discută de la distanţă cu membrii familiei FOTO Virgil Simionescu/Pressalert.ro

„Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate şi nici nu a fost contact al unei persoane pozitive”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. În realitate, bărbatul se întorsese din Germania, împreună cu familia sa numeroasă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi seara, moartea unui pacient în vârstă de 49 de ani din comuna timişeană Liebling. Potrivit acestora, pacientul avea boli cronice preexistente: poliartrită reumatoidă şi hipertensiune arterială, iar teste făcute de medici au arătat că era infectat cu coronavirusul SARS Cov2.
 
„Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate şi nici nu a fost contact al unei persoane pozitive”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. 
 
În realitate, bărbatul nu de mult s-a întors din Germania, împreună cu familia sa numeroasă, conform Pressalert.ro. Recent s-au întors acasă şi alte rude din străinătate. În toate contactele pe care le-a avut cu medicii din Timişoara acesta a minţit.  
 
În 21 martie, la ora 8 dimineaţa, s-a prezentat singur la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, 
 
„Pacientul era oficial în izolare la domiciliu. Când s-a prezentat la UPU Judeţean a negat că a călătorit în străinătate sau că a avut un contact cu persoane bolnave. Nu a menţionat nici că era în izolare. A completat acel formular pe propria răspundere în care a minţit. UPU de la Spitalul Judeţean a pus diagnosticul pneumonie acută clinic şi radiologic, iar apoi l-a trimis la Spitalul <Victor Babeş>, pentru consult de specialitate şi tratament. La insistenţele pacientului, acesta a refuzat transferul cu ambulanţa şi a dorit să meargă cu mijlocul de transport propriu. <Victor Babeş> a confirmat diagnosticul şi a prescris tratamentul”, a povestit Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara. 
 
În 24 martie, familia a solicitat ambulanţa, pentru că bărbatul se simţea rău. Medicii l-au transportat la UPU a Spitalului Judeţean.
 
„La ora 4 dimineaţa a venit cu ambulanţa la UPU, acuzând dispnee. I s-a administrat ventolin şi s-a crescut doza de antibiotic”, a mai spus Pătraşcu. 
 
Ziua următoare, a fost din nou chemată salvarea, prin 112. A fost momentul în care medicii de pe ambulanţă şi-au dat seama că bărbatul era în izolare la domiciliu, alături de familie, astfel că au recoltat probe de excudat pentru Covid. Bolnavul a fost lăsat la domiciliu. 
 
„În data de 26 martie, testul a ieşit pozitiv. Când DSP a sunat să anunţe pacientul, familia a comunicat decesul. S-a prezentat ambulanţa, iar medicii au constatat decesul”, a mai declarat Raul Pătraşcu.
Managerul de la Spitalul Judeţean susţine că nu sunt motive de îngrijorare legat de contactul medicilor cu pacientul. 
 
„Noi avem circuite separate la UPU şi medicii care au interacţionat cu dânsul au purtat echipament de protecţie. Prima dată au avut mască, mănuşi şi halat de protecţie. Şi dânsul a venit cu mască. Iar a doua oară medicii aveau echipamentul complet. A intrat în contact cu foarte puţini, acum se face o anchetă pe această temă”, a mai completet Raul Pătraşcu.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Stanila Ion
26.03.2020, 23:34:58

Probabil era dintre "coloratii" care in Germania acum nu mai aveau "resurse"...

0 (4 voturi)
rica venturiano studinte-n drept si publicist
26.03.2020, 23:36:54

nu s ar parea din poza

-1 (1 vot)
samurai _x
26.03.2020, 23:52:30

protocol toti pacientii cu pneumonie si simptome respiratorii sunt testati cov toti medici din ture/ ambulantierii , - sunt echipati de razboi bacteriologic medicii din ture sunt impartiti in 3 schimburi - care nu se vad niciodata intre ei ce ziceti domnule ministru al sanatatii, si celele de criza. e asa greu ?

+2 (2 voturi)
Lamuritorul
26.03.2020, 23:42:56

TOTI POSIBILII IDIOTI CARE AU DE GAND SA MINTA, SA CASTE OCHII MARI, CA ALTFEL POATE II INCHID (de tot).

+4 (4 voturi)
Ion Radu
27.03.2020, 00:34:22

Nu mă bucur și nici nu aplaud. Minciuna ,caracteristică a țiganilor, le-a venit de hac.S-au păcălit....

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (20)