Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Pagubă de 60.000 de euro provocată de Enel la televiziunea lui Georgică Cornu. TVT 89 nu se mai prinde în regiune

0
22 Jan 2013 17:07:54
Autor: Stefan Both
TVT 89 nu mai poate emite pe satelit până la remedierea problemelor tehnice
TVT 89 nu mai poate emite pe satelit până la remedierea problemelor tehnice

O pană de curent survenită pe strada Bader, unde se află studioul televiziunii TVT 89, a distrus două amplificatoare de la sistemul satelit, lăsând fără semnal televiziunea lui Georgică Cornu

 

Pana de curent a survenit în această dimineaţă, cu puţin înainte de ora nouă şi nu a durat mai mult de trei-patru minute. În momentul în care s-a luat curentul, studioul TVT 89 a intrat automat pe generatorul de curent, însă după revenirea electricităţii de la Enel, din cauza tensiunii, s-au ars cele două amplificatoare de la antena satelit.
 
„Cele două amplificatoare merg non-stop. Dacă se arde cumva una dintre ele, există un back-up. Îl dai jos şi îl repari. Ghinionul este că acum s-au ars ambele din cauza şocului. Am făcut un dez cu facturi, iar aceasta pagubă se ridică la aproape 60.000 de euro”, a declarat Gelu Chetrăruc, producător de emisie la TVT 89.   

Singurii care mai putea rcepţiona TVT 89 au fost abonaţii de la RCS-RDS, care emite prin fibră optică. Ceilalţi operatori de servicii de televiziune au rămas fără semnalul de pe satelit, astfel că pe ecrane nu se ve vedea nimic. 
 
Momentan, TVT 89 nu mai poate fi recepţionat în judeţele Caras-Severin, Hunedoara, Bihor, Arad şi Mehedinţi, însă s-a găsit o soluţie tehnică prin semnal VPN, pentru ca cei din Timiş să poată urmări postul.
 
Reprezentanţii postului TVT 89 au făcut o plângere către Enel-Electrica, prin care au solicitat şi despăgubiri. Dacă nu se va rezolva problema pe cale amiabilă, Gerogică Cornu, patronul studioului va apela la justiţie. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii