Timişoara

articolul anterior articolul urmator

„Părintele napolitanelor Joe“, despre plecarea Nestle din România: „Nu e nimic surprinzător. E o decizie corectă. Toată lumea huiduie multinaţionalele“

35
15 Jan 2019 15:37:11
Autor: Daniel Dancea
Florentin Banu FOTO Arhivă
Florentin Banu FOTO Arhivă

Florentin Banu, omul de la care Nestle a cumpărat fabrica de la Timişoara, supranumit şi „părintele napolitanelor Joe”, a explicat care sunt în opinia sa cauzele pentru care Nestle pleacă din România, dar şi ce se va întâmpla cu angajaţii, unii dintre ei de pe vremea când fabrica era deţinută de el.

„Normală, naturală şi previzibilă”. Aşa consideră „părintele Joe” plecarea Nestle din România. Omul de afaceri de la care Nestle a cumpărat fabrica din Timişoara ce va fi închisă în luna mai a declarat că, pentru el, decizia Nestle de a pleca din România nu este nicio surpriză în condiţiile în care „toată lumea huiduie multinaţionalele”.

În opinia mea există trei factori (n.r. pentru închiderea fabricii de la Timişoara): sindicatele şi lipsa forţei de muncă, dimensiunea prea mică a afacerii din România şi ostilitatea faţă de multinaţionale. De ce nu i-am fi închis noi pe unguri, de ce ne închid ungurii pe noi, cu toate că sunt mai scumpi la salarii? Sindicatele au pretenţii care nu au ancoră în realitate”, a declarat Florentin Banu, potrivit căruia închiderea fabricii de la Timişoara este o decizie corectă a Nestle. „Nu este surprinzător. Mi se pare o decizie corectă a lui Nestle”, a declarat Florentin Banu.

Omul de afaceri timişorean a declarat că angajaţii disponibilizaţi au „o grămadă” de oportunităţi. „Nu vedeţi pe stradă? Toată lumea spune: angajăm, angajăm, angajăm. Numai pentru cine nu vrea sau nu e flexibil e mai greu. E mai greu pentru cei care sunt acolo de 20 de ani. Pentru cei care îşi schimbă locul de muncă la doi-trei ani, nu e o problemă. Pentru macronomia judeţului e nasol. Norocul nostru e că ucrainienii sunt mai varză ca noi”, a mai declarat Florentin Banu.

Omul de afaceri a declarat că un regret pentru plecarea Nestle de la Timişoara este acela că, atunci când a vândut fabrica, le-a promis angajaţilor că odată cu vânzarea către Nestle le oferă şi biletul spre spensie, dar nu a reuşit să se ţină de cuvânt.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

35 Comentarii

leuldinpanjshir99
15.01.2019, 15:50:28

Las' ca-i angajeaza Daddy si cu Tantaliceanu la stat ...

+4 (16 voturi)
GAN
15.01.2019, 15:56:46

"toata lumea huiduie multinationalele"...asta e tot ce trebuie sa retinem. Considerentele REALE, economice (salarii, eficienta, concurenta) ajung pe plan doi adica nimeni nu le discuta. Important e sa facem politica de birt. Ca ne pricepem.

+17 (19 voturi)
_wakki m
15.01.2019, 16:05:55

da dar e adevărat coaliția pizede alde huiduie multinaționalele de dimineață până seara, oamenii gen vâlcov și codrin ștefănescu fac legea în economia și finanțele din România, cu măsuri și legi care crează mediu ostil pentru multinaționale, bașca propaganda de gen antena 3, tot împotriva multinaționalelor astea sunt lucruri REALE și multinaționalele își adaptează strategia

+6 (18 voturi)
GAN
15.01.2019, 16:19:11

sunt sigur ca decizia de a pleca a lui Nestle a fost fix in urma huiduielilor. Trebuie sa fii de-a dreptul tampit sa crezi ca astfel de decizii se iau pe genunchi pentru ca niste cretini de politicieni scot pe gura numai rahat. atat timp cat iese banu o companie va investi oriunde in lumea asta indiferent ce se intampla in politica.

+9 (15 voturi)
A.G.
15.01.2019, 16:02:36

"dar nu a reuşit să se ţină de cuvânt." Ca majoritatea "oamenilor de afaceri".

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (35)

Modifică Setările