Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Pasajul şi podul Solventul din Timişoara, paşi înainte în proiectul strategic al oraşului: O construcţie îndrăzneaţă

0
3 Aug 2021 20:51:55
Autor: Stefan Both
Proiectul pasajului Solventul
Proiectul pasajului Solventul

Podul, pentru care în prezent sunt evaluate oferte de proiectare, şi Pasajul, care urmează să obţină zilele acestea autorizaţia de construire şi de începere a lucrărilor

Unul dintre cele mai aşteptate proiecte de infrastructură din Timişoara este realizarea pasajul Solventul, alături de podul peste Bega, care va putea face posibilă circulaţia între cartierele Ronaţ şi Iosefin.  

De Ziua Timişoarei, primarul Dominic Fritz, a oferit noutăţi despre proiect. 
 
“Pentru mine, Solventul, deşi ştiu toată istoria legată de acest nume, de căderea combinatului şi de toate promisiunile neîndeplinite, înseamnă viitor.  
 
Primul pod construit după Revoluţie, o construcţie îndrăzneaţă, din punct de vedere tehnic şi al soluţiilor de mobilitate, cu linii de tramvai, trasee pietonale şi piste de biciclete, o legătura între cartierele Ronaţ-Blaşcovici cu cartierele Iosefin şi Şagului şi închiderea completă a unui inel de circulaţie care va elibera oraşul de trafic greu.  
 
La Solventul sunt două proiecte de importanţă strategică pentru oraş şi ambele au evoluat. Podul, pentru care în prezent sunt evaluate oferte de proiectare, şi Pasajul, care urmează să obţină zilele acestea autorizaţia de construire şi de începere a lucrărilor”, a transmis primarul Dominic Fritz. 
 
Valoarea totală a investiţiei se ridică la 27.850.000 euro, sursa de finanţare provenind în totalitate de la bugetul local. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările