Patriarhul Daniel despre fratele său sărac: e bolnav de invidie şi nu poate fi vindecat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul dintre Preafericitul Daniel şi Gheorghe Ciobotea nu poate fi potolit, capul bisericesc spunând despre fratele său de sânge că e bolnav şi că poate fi cu greu vindecat. Patriarhul e mulţumit de faptul că fratele său beneficiază de terenurile agricole, chiar dacă şi acestea ar fi trebuit donate către biserică. Biserica Ortodoxă consideră că fratele oier e invidios pe Patriarh din cauza că monahii sunt ajutaţi de biseri

Patriarhul Daniel continuă să stârnească rumoare printre români după ce tocmai el nu îşi iubeşte aproapele. Chiar dacă fratele lui mai mare, Gheorghe Ciobotea a renunţat să meargă la liceu sau la facultate tocmai pentru că familia din care provine Teoctistul era prea săracă, iar părinţii au decis să îl trimită la şcoli doar pe Daniel, între cei doi fraţi nu e loc de pace.

Patriarhul Daniel, Preafericit cu aur şi lux la întâlnirea de 40 de ani cu colegii de liceu

„La moartea părinţilor noştri, Patriarhul a falsificat actele şi a donat pământul şi casa mea Bisericii Ortodoxe. Eu, nevasta mea şi copilaşii mei am fost aruncaţi în stradă", susţine Gheorghe Ciobotea, care îşi câştigă existenţa, în prezent, din oierit. Omul a reuşit să îşi cumpere o fostă fermă a C.A.P şi mai are câteva terenuri, iar viaţa lui e mai grea cu fiecare zi care trece.

Trinitas TV, televiziunea personală a Patriarhului Daniel, a avut exclusivitate la "ora cea de taină" din Banat

În timp ce Patriarhul clădeşte biserici şi mănăstiri, vizitează ţara şi face donaţii, Gheorghe Ciobotea încearcă să facă rost, în fiecare zi, de bani pentru a cumpăra măcar o pâine. "Credeţi că viaţa mea e uşoară. Trăiesc din oierit şi din ajutoarele vecinilor şi Bisericii Catolice. Şi în timpul ăsta, credeţi că îmi mai rămân bani ca să îi donez Bisericii Ortodoxe?", a mai spus Gheorghe Ciobanu.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

image

Preafericitul Daniel nu e de acord cu declaraţiile fratelui său şi spune, prin intermediul unui comunicat de presă: "casa părintească a familiei Ciobotea din satul Dobreşti, comuna Bara, judeţul Timiş, a fost folosită în exclusivitate de către domnul Gheorghe Ciobotea după trecerea la cele veşnice a mamei, Stela (1975) şi mutarea tatălui, Alexie, la Lugoj (1977), apoi la Bucureşti (1979), pentru a fi îngrijit de către fiica acestuia, doamna Floare (Ciobotea) Vişan. Timp de peste 30 de ani, domnul Gheorghe Ciobotea a locuit cu familia sa în casa părintească, perioadă în care a demolat şase anexe ale gospodăriei pe care le-a valorificat în interes propriu. Casa a fost lăsată să se degradeze astfel încât, din cauza condiţiilor improprii de locuit, domnul Gheorghe Ciobotea a abandonat casa părintească şi s-a mutat în clădirea sediului fostului C.A.P. din localitate, construită pe un teren care a aparţinut familiei Alexie şi Stela Ciobotea.

GALERIE FOTO CU PATRIARHUL ÎN BANCĂ, LA LICEU

image

În anul 2003, Preafericitul Părintele Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a dorit să restaureze casa şi să o dea în folosinţa mănăstirii cu hramurile Cuvioasa Parascheva şi Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, pe care a înfiinţat-o în localitatea Dobreşti ca mănăstire a Arhiepiscopiei Timişoarei. Ceilalţi doi fraţi, Gheorghe şi Floare, au renunţat la părţile de moştenire din casă şi grădină prin acte legale, fiind prezent personal la notariat şi domnul Gheorghe Ciobotea, care, în schimb a primit el singur cele două hectare de pădure moştenite de cei trei fraţi de la părinţii lor.

Fratele Patriarhului trece la catolicism: "La moartea părinţilor noştri, Patriarhul a falsificat actele"

Ca urmare, Patriarhul României a refăcut casa cu ajutorul unor prieteni şi a dat-o în folosinţa mănăstirii, împreună cu grădina casei. Ulterior, cu sprijinul financiar al Preafericirii Sale, mănăstirea a cumpărat un teren în apropierea satului Dobreşti pe care a început construirea bisericii mănăstirii. Până la finalizarea construirii bisericii, mănăstirea a folosit şi foloseşte ca lăcaş de cult vechea biserică din lemn a satului, monument istoric. Consiliul judeţean Timiş a alocat anul trecut (2009) fonduri pentru asfaltarea drumului care face legătura între satul Dobreşti şi centrul comunei Bara, tocmai pentru că apreciază prezenţa şi activitatea mănăstirii în această zonă, ţinând cont de faptul că Banatul este o regiune săracă în mănăstiri.

image

Din păcate, domnul Gheorghe Ciobotea a devenit ostil prezenţei mănăstirii în localitate şi invidios pe faptul că monahii sunt ajutaţi în activitatea lor de către Patriarhul României. Din acel moment, a fost greu de comunicat cu domnia sa, care a hotărât să nu mai meargă la biserica din sat, ci la alte biserici din localităţile învecinate.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU CRUCILE DONATE

În acest context, mai precizăm faptul că domnul Gheorghe Ciobotea a refuzat departajarea între fraţi a terenurilor agricole moştenite de la părinţi, de teama donării către mănăstire a terenurilor care revin de drept fratelui şi surorii sale. În prezent, toate aceste terenuri agricole moştenite de la părinţi pot fi folosite în exclusivitate de către domnul Gheorghe Ciobotea, întrucât el locuieşte în sat cu familia sa. Aşadar, se constată permanent că invidia este o boală sufletească foarte greu de vindecat", se arată în comunicat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite