Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Peste 1.200 de kilograme de carne de porc din Ungaria, sub sechestru în Timiş. Ar putea proveni din zone cu pestă porcină

1
17 Feb 2019 12:43:40
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Peste 1.200 de kilograme de carne de porc, provenită din Ungaria, a fost pusă sub sechestru într-un depozit din Timişoara, deoarece nu avea ştampila de sănătate şi ar putea proveni din zone unde pesta porcină a fost confirmată.

Directorul Direcţiei de Sănătate Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Timiş, Adrian Popa, a declarat, pentru News.ro, că 1.260 de kilograme de carne a fost sechestrată în Timiş.

Carnea provine din Ungaria, cel mai probabil din zone unde a fost confirmată pesta porcină, şi nu a apucat să ajungă pe rafturile magazinelor.

”A fost sechestrată în unitate întreaga cantitate de carne, vorbim de 1.260 de kilograme de carne de porc. De asemenea, s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 2.000 de lei pentru etichetare necorespunzătoare şi se face o anchetă în comun cu Poliţia. Practic, în loc să fie marcată cu ştampila ovală de sănătate, o parte din carne nu a fost însoţită de ştampilă sau avea marca dreptunghiulară, ceea ce înseamnă că e de consum intern”, a declarat Adrian Popa.

Potrivit sursei citate, 400 de kilograme din transportul de carne de porc a fost distribuită la Arad, Oradea şi Bucureşti, însă nici aceasta nu ar fi ajuns în magazine, ci doar în depozit.

Directorul DSVSA Timiş mai spune că urmează să fie analizată întreaga cantitate de carne pentru a sestabili dacă există vreun risc, iar tot ce este în neregulă va fi neutralizat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Galeriu Crestinu
17.02.2019, 17:55:42

..sa-i trimita toate TIR-urile astea in ograda lui Draknea din Teleorman....stie el sa le de-a mai departe...

Modifică Setările