Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Peste 50 de refugiaţi au ocupat o casă abandonată din Timişoara. Poliţia Locală compune scenarii apocaliptice FOTO

35
20 Jan 2021 23:04:52
Autor: Stefan Both
Migranţii adăpostiţi într-o casă transformată deja într-o ruină FOTO Poliţia Locală Timişoara
Migranţii adăpostiţi într-o casă transformată deja într-o ruină FOTO Poliţia Locală Timişoara

Continuă să sosească în Timişoara migranţii. Autorităţile nu pot face faţă situaţiei, iar persoanele aflate pe drum caută soluţii de supravieţuire.

Situaţia migranţilor ilegali nu s-a rezolvat în Timişoara. care au împânzit oraşul. Refugiaţii cntinuă să sosească în număr mare, iar autorităţile locale nu reuşesc să ţină pasul. Ca atare, migranţii continuă să se adăpostească în clădiri abandonate şi dărăpănate. Miercuri, Poliţia Locală a descins într-o clădire de pe bulevardul Republicii, unde au descoperit peste 50 de migranţi. 

GALERIE FOTO
 
De asemenea, poliţiştii au făcut o acţiune în zona Gării de Nord.  
 
“Au existat sesizări că persoane care fac parte din categoria migranţilor stau în zonă, în grupuri, la diferite ore din zi şi din noapte, fac gălăgie, mizerie, fiind predispuşi la comiterea unor fapte ilicite şi creând disconfort cetăţenilor care locuiesc sau trec prin perimetrul respectiv. De altfel, astfel de verificări au mai fost efectuate în ultima perioadă, pentru combaterea acestui fenomen. Într-o primă fază, în faţa Gării se afla un grup mai mare de migranţi, care, la observarea patrulei, au fugit, fiind surprinşi ulterior un număr de şapte dintre ei. La verificarea documentelor s-a stabilit că deţineau acte, fiind înregistraţi în evidenţe ca solicitanţi de azil şi provenind din Siria, Afganistan, Pakistan”, au anunţat cei de la Poliţia Locală.  
 
Poliţia Locală compune scenarii apocaliptice
 
Poliţiştii locali au trecut la verificarea imobilelor din zonă, fiind cunoscut faptul că se ascund în clădiri părăsite. Într-o astfel de construcţie nelocuită de pe bulevardul Republicii au fost depistaţi nu mai puţin de 53 migranţi. Aceştia au fost legitimaţi, verificaţi, constatându-se ca au documente prin care au solicitat azil, eliberate de autorităţile din Şomcuta - Arad, Giurgiu, Bucureşti şi Galaţi.  
 
Clădirea respectivă se afla deja în paragină, fiind distrusă de grupurile de romi care s-au aciuit acolo. Cu toate acestea, departamentul de comunicare de la Poliţia Locală a dat vina pe migranţi pentru stricăciuni.  
 
”Persoanele în cauză au scos efectiv parchetul şi alte materiale lemnoase din clădirea în care s-au adăpostit, punându-le pe foc, fapt care poate duce la declanşarea unui incendiu şi surparea imobilului, transformându-se într-un nou caz ”Colectiv, punându-se în pericol vieţi omeneşti”, au tragedizat poliţiştii locali. Persoane care cunosc bine locul au confirmat pentru Adevărul că nu migranţii au scos parchetul pentru a face foc, ci romii care au stat acolo înaintea lor. De altfel, se ştie că astfel de lucruri se întâmplă în numeroase alte case părăsite din Timişoara, care sunt ocupate ilegal de persoane fără adăpost.

Poliţia Locală nu a fost luată în seamă
 
Dumitru Domăşnean-Urechiatu, directorul Poliţiei Locale, a luat legătura cu persoanele care au în atribuţii gestionarea problemei străinilor şi migranţilor pe teritoriul ţării noastre, pentru găsirea unor soluţii în ceea ce priveşte persoanele în cauză.  

Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil Timişoara şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş nu au răspuns solicitărilor Poliţiei Locale.
 
Deoarece după aproximativ două ore de la depistarea persoanelor nu s-a deplasat la faţa locului niciun reprezentant al instituţiilor contactate de Domăşnean, poliţiştii locali au procedat la escortarea migranţilor pe peronul Gării de Nord, fiind îndrumaţi să se deplaseze către centrele care le-au emis documentele de solicitare azil, de pe teritoriul României. 

Vă mai recomandăm:
 

Arabii din Timişoara reacţionează după ce oraşul a fost împânzit de migranţi: Statul român trebuie să le asigure cazare şi masă
 

EXCLUSIV Nisreen Rubaian, UNHCR: „România are un mesaj foarte clar în problema refugiaţilor” 

FOTO Cum arată noul centru pentru refugiaţi din Timişoara. Autorităţile au transformat o fostă unitate militară

Tratament inuman faţă de imigranţii ajunşi în Timişoara. Zeci de afgani au dormit în stradă, la temperaturi negative

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

35 Comentarii

Utilizator Adevărul
20.01.2021, 23:35:27

Comentariu considerat abuziv.

apatru apatru as usual
20.01.2021, 23:38:20

Mereti ma si chemati in ajutor pi Trump aaaa pardon pi Biden :) ------------------------daca va grabiti si aveti pile la nemti poate va da MErkeloaie ajutor.............

-4 (10 voturi)
nae
21.01.2021, 00:11:47

Cuum, au scos parchetul și i-au dat foc ?? Nu au băgat și cămilele în casă ? Înseamnă că sunt înapoiați ; minoritarii noștri au băgat caii în apartamente și sunt priviți cu mare respect, nimeni nu le reproșează că deranjează pe cineva ca să nu se simtă " descremenați" ! De ce îi trimiteți la centrele pentru refugiați ( și care nu răspund) ; îi puteți îndruma frumos la soldații noștri care au luptat eroic în Afganistan . Câte un refigiat " de căciulă" și treaba se rezolvă rapid !

0 (6 voturi)
FtheUE
21.01.2021, 00:47:49

Aici rămân...nu mai scăpăm de ei în veci. O să ii ținem în cârcă, ba mai mult o sa își aducă și familiiile, vor fi sute de mii in 10 ani. Asta e soarta ce ne-o rezerva UE, așa pe nesimțite.

-1 (15 voturi)
Coatesc Chris
21.01.2021, 00:53:04

nu cred ..mai exista o sansa EXPULZAREA FORTATA 100% inapoi de unde au venit.

-5 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (35)

Modifică Setările