Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Peste două milioane de persoane tranzitează frontiera în perioada sărbătorilor pascale. Cei mai mulţi trec graniţa cu Ungaria, pe autostradă

0
29 Apr 2019 23:55:18
Autor: Stefan Both
Poliţiştii monitorizează traficul de la frontieră
Poliţiştii monitorizează traficul de la frontieră

În anumite puncte de trecere a frontierei, în această perioadă se înregistrează valori de trafic foarte crescute, aproape duble faţă de o perioadă normală.

Frontiera Nădlac II – Autostrada Vestului, de la frontiera cu Ungaria, este cel mai tranzitat punct de trecere rutier, în perioada sărbătorilor pascale. Anul trecut, în perioada paştelui au trecut peste 194.000 persoane şi 90.500 mijloace de transport. Luni, 29 aprilie, în doua zi de Paşti, a fost din nou coadă, însă se aşteaptă ca aglomeraţia să crească zilele acestea, mai ales că românii se întorc la locurile lor de muncă din Uniunea Europeană. 
 
Luni seara, timpii de aşteptare erau normale, maxim zece minute.  
 

Poliţia de Frontieră Română a informat că în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 123.000 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 55.000 pe sensul de intrare şi 68.000 pe cel de ieşire din ţară şi peste 25.000 mijloace de transport, dintre care 11.000 pe sensul de intrare şi 14.000 pe sensul de ieşire din ţară.

Poliţiştii lucrează cu efective mărite în această perioadă. "Va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau intrare în ţară, după caz, fiind folosite cele de pe sensul opus. De asemenea, a fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. În proximitatea punctelor de trecere a frontierei, poliţiştii de frontieră împreună cu poliţia rutieră informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei. Totodată,  au fost contactate autorităţile de frontieră din statele vecine, in vederea dispunerii unor masuri comune de suplimentare a numărului de lucrători şi fluidizare a traficului în toate punctele de frontieră", au anunţat cei de la Poliţia de Frontieră.

La graniţa cu Ungaria sunt deschise 11 puncte de trecere şi sunt acoperite cu personal toate arterele de intrare şi ieşire, în total fiind 52 de fluxuri la intrarea în România şi 54 la ieşirea din ţară.

Vizitaţia aplicaţia Poliţiei de Frontieră
 
Cetăţenii care nu vor să aibă surprize la vamă, pot accesa aplicaţia on-line „Media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional”, unde pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare în culori diferite.
 
Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.
 
Aproximativ 2,1 milioane de persoane au trecut anul trecut frontiera pentru sărbătorile pascale
 
Anul trecut s-a constatat că în perioada sărbătorilor pascale poliţiştii au efectuat formalităţile de frontieră pentru aproximativ 2.100.000 persoane, din care 1.000.000  pe sensul de intrare şi 1.100.000  pe sensul de ieşire, precum şi pentru aproximativ 580.000 mijloace de transport.
 
Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul ţării şi sudul ţării, dar şi cele aeroportuare.
 
Astfel, prin punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară au trecut graniţa anul trecut pe perioada sărbătorilor pascale 700.000 persoane, în timp ce graniţa româno-bulgară a fost tranzitată de 207.000 persoane, iar cea româno-moldoveană de 305.000 persoane. De asemenea, valori ridicate de trafic s-au înregistrat şi prin punctele de trecere aeroportuare, 650.000 persoane. 
 
Aşa cum am amintit, anul trecut Vama Nădlac II – Autostrada Vestului, de la frontiera cu Ungaria, este cel mai tranzitat punct de trecere rutier. Pe locul doi a fost P.T.F. Borş, un alt punct de trecere de la graniţa cu Ungaria, unde poliţiştii de frontieră au verificat 182.000 persoane şi 71.000 mijloace de transport.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii