Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Play la Plai: cel mai mare festival de world music din Europa aduce muzica israeliană pe scena timişoreană

0
16 Sep 2011 11:59:02
Autor: adevarul
A şasea ediţie a festivalului Plai
A şasea ediţie a festivalului Plai

A şasea ediţie a festivalului Plai începe azi, la Muzeul Satului Bănăţean. Cei care au adus pe scena timişoreană nume precum Misia, Trilok Gurtu, Esma Redzepova, Mariza, Paco de Lucia sau Al Di Meola au pregătit pentru weekendul acesta concertul extraordinar al Susanei Baca.

„Creăm activităţile şi cadrul festivalului PLAI în aşa fel încât să ne placă în primul şi-n primul rând nouă, voluntarilor. Se pare că şi în rândul publicului sunt destul de mulţi oameni cu gusturi asemănătoare", a declarat Norbert Tako, director al festivalului.


Costul biletului de azi este de 45 de lei. Sâmbătă, accesul costă 55 de lei, în schimb, duminică nimeni nu plăteşte taxă la intrare. Copiii cu vârste sub 12 ani beneficiază de acces gratuit, cu atât mai mult cu cât li s-a pregătit o multitudine de activităţi de către organizaţiile prezente la eveniment. Ateliere de manufacturat păpuşi, de pictat feţe, de animaţie, jucării din hârtie şi multe alte îi aşteaptă pe timişorenii mari şi mici.

Revelaţii muzicale

În deschiderea evenimentului vor cânta Besh O Drom de la ora 18.30, iar de la 20.00 urcă pe scenă austriecii de la Beefólk. Capul de afiş îl reprezintă The Idan Raichel Acoustic Project, pe scenă de la ora 21.30, proiect la care iau parte zece artişti, în frunte cu Idan Rachel, considerat o revelaţie a muzicii israeliene. Formaţia Tündérground concertează începând cu ora 23.30, iar la miezul nopţii, Jonathan David îmbie publicul spre scena mică, la concert acustic. Filmul care rupe tăcerea de la ora 1.00 este documentarul „Breaking the Silence - Music of Afghanistan".

Susana Baca cântă din "Afrodiaspora"

Sâmbătă este seara rezervată fenomenului intitulat Susana Baca, vedeta muzicii afro-peruviene de azi. În concertul programat să înceapă la ora 22.00, artista promovează albumul „Afrodiaspora", album ce onorează influenţele africane asupra Americii Latine. Forbidden City Chamber Orchestra concertează în deschiderea serii, de la ora 18.30. Lor le urmează, de la ora 20.10, Warsaw Village Band. În timpul zilei, publicul are parte de activităţi de creaţie şi campanii de conştientizare susţinute de cele peste 40 de organizaţii implicate în eveniment.

Discotecă silenţioasă şi filme despre muzica lumii


Silent Chillout, sau discoteca silenţioasă, este o premieră căreia i se dedică o zonă cu muzică ambientală, dar şi un eveniment - sâmbătă seară, la ora 23.00 - în cadrul căruia se va auzi în căşti muzică pusă de pe viniluri. Încă trei filme documentare umplu Casa Filmelor cu poveşti din muzica lumii. „Laya Project" şi „Voice Over the Bridge" descriu cultura muzicală a Asiei de Sud-EstDespre, iar despre fado şi blues-ul portughez vorbeşte documentarul „Mariza and the Story of Fado".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările