Poveste de succes la Bac-ul groazei: o elevă care a picat în vară a luat note de 8 şi 9 în toamnă. Află cum a reuşit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antonia Dordea a luat note de 4 la română şi geografie la prima sesiune. La cea de-a doua, notele au ajuns la 8 şi la 9. Tânăra de 19 ani a luat Bacalaureatul în serios şi, timp de două luni, a luat meditaţii şi a învăţat, după un program aproape milităresc.

Doar unul din zece elevi a avut note suficient de bune ca să promoveze a doua sesiune a Bacalaureatului de anul acesta, în Timiş. Printre cei care au reuşit să treacă peste decepţia nereuşitei de acum două luni şi s-au pus cu burta pe carte este şi Antonia Dordea, în vârstă de 19 ani, elevă la Liceul de Arte Plastice din Timişoara.

Candidaţii ieşeni care au promovat Bac-ul de toamnă au sărbătorit succesul la bere
Până la examenele din iulie, tânăra a făcut greşeala să lase învăţătura în plan secund şi să se axeze doar pe lucrarea de diplomă. „La prima sesiune am crezut că Bacalaureatul e un examen uşor, un examen care nu cere niciun fel de pregătire. Eram atât de senină că voi reuşi să trec fără nicio problemă. Mă imaginam deja în facultate. Eşecul primei sesiuni m-a durut extrem de tare, am simţit că i-am dezamăgit pe părinţii mei. Am avut puterea să trec peste eşec şi mi-am spus că nu sunt un copil prost. Cu ajutorul părinţilor, care au fost tot timpul alături de mine, am reuşit să mă regăsesc. Dovadă că am trecut de a doua sesiune fără nicio problemă”, spune Antonia Dordea.

Note dublate

La sesiunea din iunie, tânăra a picat la proba scrisă de limba română, unde a obţinut nota 4,20, şi geografie, unde profesorii au considerat că nu merita mai mult de 4,30. Două luni mai târziu, eleva de 19 ani îşi dubla calificativele: nota 8,70 la limba română şi 9,10 la geografie. „Cred că generaţia noastră de elevi este extrem de distrată. Avem prea multe planuri şi nu ştim cum să ne punem ordine în gânduri. Poate că totul pare mult prea roz atunci când ai 19 ani, dar după un eşec cred că poţi să iei lucrurile de la capăt. Pentru mine a contat mult că am avut suportul părinţilor. Mi s-a creat un fel de program milităresc, care începea la şapte dimineaţa şi se termina noaptea. Nu am stat tot timpul să învăţ, am mai avut şi momente de relaxare, dar măcar am conştientizat altfel lucrurile”, a explicat Antonia Dordea.
Promovabilitatea în sesiunea de toamnă, în Timiş, a fost de 14,5 la sută.

„Asta e valoarea elevilor noştri”


Rezultatele sesiunii de toamnă nu i-au surprins pe cei aflaţi în conducerea Inspectoratului Şcolar Timiş. „Nu cred că rezultatele sunt dezastruoase. Pur şi simplu aceasta este valoarea elevilor noştri. Uneori avem aşteptări prea mari de la ei. Nu cred că se poate invoca drept scuză prezenţa camerelor de supraveghere sau dificultatea subiectelor”, a spus Marin Popescu, şeful Inspectoratului Şcolar Timiş. Una din cauzele promovabilităţii mici la sesiunea care tocmai s-a încheiat este şi numărul mare de elevi care nu s-au prezentat. Din cei 4.500 de tineri care ar fi trebuit să susţină sesiunea de toamnă, mai bine de 1.300 au lipsit. Astfel, un elev din trei nu s-a simţit pregătit de Bacalaureat.

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Bacalaureatul ucide? Prostia a ajuns la rang de artă?

   

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite