Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Prăpăd în urma oamenilor care folosesc gratis bicicletele şi trotinetele electrice din Timşoara: „Am găsit smulse cablurile de încărcare, sunt zgâriate, strâmbe“

11
7 Apr 2019 15:47:04
Autor: Stefan Both
Biciclete
Biciclete

Bicicletele şi trotinetele electrice puse la dispoziţia timişorenilor gratuit de municipalitate sunt puse la grea încercare de care nu ştiu să aibă grijă de ele.

Majoritatea bicicletelor puse la dispoziţie de Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) arată jalnic. Sunt zgâriate, lovite, unele nu mai au sonerie, au farurile sparte dar şi alte urme ale „civilizaţiei”. Bicicletele în sistem bike-sharing au apărut în Timişoara în anul 2014, când au fost aduse 300 de biciclete. În 2017, numărul bicicletelor a crecut la 420, care pot fi luate din 35 de staţii.
 
„Se întâmplă tot felul de lucruri de nedorit, dar se întâmplă. Noi facem o verificare tehnică permanentă. Angajaţii noştri verifică săptămânal starea lor. Roţile să fie umflate, frânele să fie funcţionale, la fel şi farurile, ghidonul să fie drept. Sunt zgâriate, nu mai arată ca noi, pentru că unii nu au grijă. Lovesc bordurile, ştiţi cum e, nu e a lor”, a declarat Nicolae Bitea, directorul Societăţii de Transport Public Timişoara.
 

 
Proiectul cu trotinetele electrice a fost inaugurat în 1 aprilie. Au fost cumpărate în prima fază 25 de trotinete.
 
Nu a trecut nici o săptămână că au apărut şi aici problemele.  
 
„În cinci porţi au fost smulse cablurile de încărcare. Nu ştiu dacă a fost din neatenţie sau din grabă. Am remediat problemele şi sperăm ca oamenii să înveţe să le folosească cum trebuie”, a mai spus Nicolae Bitea. 
 
Planul Primăriei Timişoara este ca până în 2020 să pună la dispoziţia cetăţenilor 220 de trotinete electrice. 
  
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Stefan din Nord
7.04.2019, 15:58:26

Cimisoara nu-i Amsterdam . E locuita de cu totul altfel de oameni

+2 (2 voturi)
OmTacut
7.04.2019, 15:59:10

Intenția este mai mult decât lăudabilă dar pentru a continua trebuie sa se adreseze unor oameni cu o minima educație, ceea ce în acest caz lipsește cu desăvârșire și care nu este absolut deloc surprinzător.

+4 (4 voturi)
Markus Roman
7.04.2019, 16:28:11

Asa ceva nu se ezista ! Cum d-le sa se intample asa ceva in zona transilvana, unde toti ciocoflenderii se bat cu caramida-n piept ca lumea este cea mai civilizata si ca romanii de acolo sunt ,,mai" superiori decat moldovenii si miticii valahi?

0 (4 voturi)
anisco lucaciu
7.04.2019, 16:32:25

Poate ar trebui un chestionar psihologic completat și dacă nu ai punctajul minim nu se desface cheia. Sau pe bani. Abonament etc. Gratis vor avea aceași soartă. Și în Amsterdam se strică că doar nebuni sunt peste tot.

+2 (2 voturi)
dobrita sorin
7.04.2019, 16:51:14

Nu mi-as fi inchipuit...dupa ce toti cocalarii de pe acest site prerorau la orice si oricine ca “ tot Banatu-i fruncea” uite de nenorocire s-a intamplat. Se pare ca si “fruncea” nu-i chiar 100% asa cum vrea sa para...are si ea meltenii ei cum au toti care nu se kk pe ei ca-s “fruncea”. Au uitat ca un Ciuhandru sau gloata de tigani Corpaci, aia de le-a luat centeul orasului, tot sunt “fruncea” si ei.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (11)