Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Premierul Florin Cîţu la Timişoara. Discuţii despre stadion, sala polivalentă, centură sau noua ieşire de pe autostradă

0
10 Jun 2021 17:34:57
Autor: Stefan Both
Florin Cîţu FOTO UPT
Florin Cîţu FOTO UPT

Premierul României Florin Cîţu a ajuns joi după-amiază la Timişoara, în cadrul unei vizite pe care o are după ce şi-a anunţat candidatura la preşedinţia PNL.

Imediat după sosirea la Timişoara, Florin Cîţu a vizitat noul terminal de sosiri curse externe de la Aeroportul Internaţional “Traian Vuia”. Premierul le-a făcut şi o urare celor de la aeroport: “Să ne vedem sănătoşi la 3 milioane de pasageri”. Ulterior, premierul a vizitat Universitatea Politehnica, în contextul sărbătoririi a 100 de ani de la înfiinţarea instituţiei de învăţământ, unde s-au purtat discuţii pe tema redresării mediului universitar. 
 
Alin Nica, preşedintele PNL Timiş şi al CJ Timiş a spus că va discuta cu şeful Guvernului despre problemele pe care autorităţile judeţene le au în derularea principalelor proiecte de investiţii precum stadionul, sala polivalentă, centura Timişoarei sau ieşirea de pe autostradă în dreptul localităţii Sânandrei. 

Premierul Florin Cîţu a anunţat că va lansa un program special de investiţii pentru drumurile judeţene şi comunale, investiţii care nu se pot finanţa nici prin PNRR şi nici prin alte fonduri europene. „Acele localităţi unde nu s-a putut investi în drumuri au rămas în urmă”, a precizat premierul


„PNRR este un proiet important, o sursă de finanţare a investiţiilor în România. PNRR este doar o parte, au fost incluse investiţiile care pot fi finalizate până în 2016”, a afirmat Florin Cîţu.
 
Premierul a precizat, însă, că în PNRR şi nici prin fonduri europene nu se pot finanţa lucrări pentru drumuri comunale şi alte investiţii locale.
 
„M-am uitat să văd ce proiecte sunt în aceste surse de finanţare. Nici în PNRR, nici pe fonduri europene nu putem să avem drumuri mici, de comune şi am cerut colegilor mei să facă o alaliză (...) Avem o problemă, fiindcă ştim că acele localităţi unde nu s-a putut investi în drumuri judeţene şi comunale au rămas în urmă. Când există infrastructură, vin şi alte investiţii. Vom demara un program de investiţii special pentru aceste drumuri, vor avea prioritate acele loc care au canalizare şi apă, dar trebuie să dezvoltăm toată România. Structura acestui program o voi anunţa în perioada următoare”, a mai afirmat premierul.


În cadrul vizitei la Timişoara, în 10 iunie 2021, premierul român Florin Cîţu s-a întâlnit, în Auditoriumul Centrului de Conferinţe al Universităţii Politehnica Timişoara cu reprezentanţi ai mediului academic, ai mediului economic şi cu studenţi, discuţiile axându-se, în principal, pe zona de cercetare, de finanţare şi susţinere a acesteia şi, implicit, pe crearea de joburi cu valoare adăugată mare, care să-i motiveze pe tineri să rămână în ţară. 
 
Pornind de la motto-ul Politehnicii, rostit de Regele Ferdinand la inagurarea primei clădiri a Politehnicii - „Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul care dăinuieşte într-însa” - premierul Florin Cîţu a subliniat că acest spirit este şi cheia mesajului său: „Avem nevoie de ingineri, de ingineri bine pregătiţi, şi aveţi tot sprijinul pentru a face tot ce este necesar pentru a furniza astfel de absolvenţi”. 


 
Vorbind despre creşterea economică accelerată a României, printre cele mai mari din Europa, premierul a mai subliniat necesitatea investiţiilor în această perioadă, care să susţină dezvoltarea pe termen lung, în special în zona de cercetare, care ar putea produce joburi motivante pentru tinerii absolvenţi şi ar fi un adevărat motor pentru întreaga economie. Florin Cîţu a accentuat însă că cercetarea trebuie să se facă în universităţi, pe bază de competiţie şi să producă rezultate palpabile. Premierul a precizat că, în aceste condiţii va acorda toată susţinerea pentru dezvoltarea de centre de cercetare pe lângă universităţi. Vă mai recomandăm:

Premierul Florin Cîţu vine la Timişoara să-i convingă pe liberali să-l voteze la şefia PNL

Nelu Tătaru îl va susţine pe Florin Cîţu la şefia PNL: „Poate fi omul soluţiilor”

Cumulul pensiei cu salariul de la stat, interzis. Guvernul a adoptat proiectul care merge în Parlament

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările