Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele juriului care a decis ca titlul de Capitală Europeană a Culturii să ajungă la Timişoara regretă că nu a votat pentru Cluj-Napoca

4
17 Jun 2021 20:10:06
Autor: Stefan Both
Timişoara 2013
Timişoara 2013

Preşedintele juriului care a decis ca titlul de Capitală Europeană a Culturii să ajungă la Timişoara regretă că nu a votat pentru Cluj-Napoca

Steve Green, preşedintele juriului care a decis ca titlul de capitală culturală europeană să ajungă la Timişoara, şi nu la Cluj, a ajuns să-şi regrete decizia care a influenţat decisiv rezultatul. ”Sunt consternat”, spune el, citat de site-ul actualdecluj.ro. 
 
Steve Green a fost preşedintele comisiei de selecţie care a recomandat ca titlul să ajungă la Timişoara.  
 
”Aşa cum arată raportul întâlnirii, comisia a fost divizată între doi candidaţi pe care să-i recomande. A fost votul meu cel care a stabilit ca titlul să ajungă la Timişoara. Am fost consternat de administrarea slabă la nivel de board şi de oraş. Acesta e doar cel mai recent exemplu. Mă face să mă întreb dacă am luat decizia greşită şi ar fi trebuit să aleg în schimb celălalt oraş, Cluj-Napoca”, susţine Steve Green. 
 
Vă reamintim, ieri, Simona Neumann, preşedintele executiv al Asociaţiei Timişoara 2021, a transmis o scrisoare deschisă în care a vorbit despre conflictul cu primarul Dominic Fritz, care i-a şi cerut să se retragă. 
 
 ”Din păcate, prin tensiunile create de Primărie, s-au încălcat condiţiile înţelegerii noastre ”amiabile” spre a face o tranziţie decentă – cu o parte din proiectele Capitalei Culturale - către Centrul de Proiecte altă parte din proiecte rămânând la Asociaţie (după cum ni s-a adus la cunoştinţă într-o comunicare recentă din partea Centrului de Proiecte al Primariei). Ieri a demisionat domnul Ulrich Fuchs din Consiliul Director, ne aflăm în faţa Adunării Generale de vineri 18 iunie, iar noi avem cea mai gravă criză din ultimii opt ani şi jumătate, una care a depăşit graniţele României”, susţine Simona Neumann.  
 
Vă mai recomandăm:

Simona Neumann, directorul Timişoara 2023: Avem cea mai gravă criză din ultimii opt ani şi jumătate, una care a depăşit graniţele României

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Augustin Man
17.06.2021, 20:14:31

Regrete tardive! Servus!

-6 (8 voturi)
dumitru bogdan
17.06.2021, 20:44:11

Ăștia de la USR nu știu sa păstreze și sa ducă mai departe nici ce au moștenit bun. Ca titlul de capitala culturala europeana. Ce sa mai repare. Jalnici.

-7 (11 voturi)
Sebastian D.
18.06.2021, 16:16:12

Ce au mostenit Bogdane, mai exact? Ca anul asta trebuia sa fie CC si a fost 0 pregatita atat asociatia cat si Primaria. Deci ce sa pastreze? Las-o mai moale ca numai daca nu ai legatura cu Timisoara visezi proiecte mostenite...

+1 (1 vot)
Ionica Porumbel
18.06.2021, 18:52:28

Îi pot plimba pe Bega cu „bărcuța” și le fac demonstrații de gastronomie culturală cu mici și bere. Dacă mai ajung banii, pot să facă și un tur al orașului pe biciclete. Să vadă obiective culturale, cu opriri la bodegile de pe parcurs.

-1 (1 vot)
Modifică Setările