Preţurile la închirieri sunt tot mai mici în Timişoara. Persoanele care caută o locuinţă au de unde alege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii imobiliari spun că locuinţele fără dotări se închiriază tot mai greu, iar asta trage piaţa în jos. Imediata apropiere a începerii noului an universitar nu a determinat creşterea preţului locuinţelor închiriate în oraşul de pe Bega.

Dacă aveţi o locuinţă de închiriat şi vă aşteptaţi să primiţi mai mulţi bani pe ea în această perioadă în care studenţii îşi caută un loc pentru următorii ani aflaţi că lucrurile nu stau tocmai roz. Faţă de anul trecut, au scăzut atât numărul cererilor, cât şi preţul apartamentelor ori garsonierelor de închiriat. Proprietarii nu vor să îşi piardă clienţii, motiv pentru care nu ţin la preţ. Cei mai norocoşi şi fericiţi sunt studenţii, care au la dispoziţie mai multe variante din care să aleagă locul în care vor sta.

Centrala este esenţială
Ceea ce trebuie să ştie proprietarii e că fără o centrală proprie o locuinţă este mult mai greu de închiriat. „Fără centrală, cheltuielile sunt mult mai mari, motiv pentru care locuinţele care nu sunt dotate se închiriază foarte greu”, ne-a explicat Puiu Bălan, directorul Departamentului de Închirieri al unei firme de imobiliare din Timişoara.

Potrivit acestuia, preţurile la închirieri au scăzut cu aproximativ 20 la sută faţă de anul trecut. „Anul acesta am închiriat apartament cu două camere în complex, la 200 de euro, şi cu trei camere, la 250 de euro. Anul trecut, apartamentele de două camere erau la 250 de euro, iar cele de trei camere, la 280-300 de euro”, a povestit Puiu Bălan.

Nu sunt diferenţe mari de preţ faţă de locuinţelor închiriate în blocurile nou construite. „Un apartament de două camere într-un complex rezidenţial, cu loc de parcare, aer condiţionat, utilat şi amenajat, este la 300 de euro pe lună. Tot la 300 de euro pe lună se poate închiria şi un apartament cu trei camere, două băi, loc de parcare subterană, climă”, ne-a mai spus Puiu Bălan, subliniind faptul că de obicei studenţii caută un loc mai aproape de facultate şi nu aleg blocurile noi. „Cererea este foarte mică. A scăzut cu aproximativ 40 la sută faţă de anul trecut. În ceea ce priveşte preţurile, şi acestea au scăzut faţă de 2010. Venirea studenţilor nu influenţează preţurile. Nu cred că sunt şanse să crească în următoarele două luni”, ne-a spus şi Ramona Cojocariu, agent imobiliar.

Mai mulţi, mai ieftin
Tinerii care vin la Timişoara la facultate şi nu îşi permit o garsonieră sau apartament doar pentru ei se grupează. Astfel, de exemplu, în apartamente cu trei camere, locuiesc câte şase tineri sau chiar mai mulţi, astfel încât sumele alocate chiriei şi cheltuielilor sunt mult mai mici.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite