Prima vaccinare anti-COVID din România în cabinetul unui medic de familie a avut loc la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sabina Macovei are 52 de ani şi s-a vaccinat împotriva COVID
Sabina Macovei are 52 de ani şi s-a vaccinat împotriva COVID

Premiera de la Timişoara va da viteză campaniei de vaccinare în oraş şi toată România, după ce va fi extinsă, din mai, la nivel naţional.

Vaccinarea împotriva COVID prin intermediul medicilor de familie a început miercuri, în Timişoara. Este vorba de un proiect-pilot demarat de primarul Dominic Fritz în colaborare cu Ministerul Sănătăţii. 

“Pacientului zero” al proiectului pilot a fost vaccinat în cabinetul medicului Mihai Iacob. Este vorba de Sabina Macovei, are 52 de ani, şi a spus că s-a înscris la vaccinare pentru că vrea să se termine pandemia, cu toate restricţiile, iar copiii să se întoarcă la şcoală. Şi pentru că are încredere în doctorul ei de familie.  

“Încrederea oamenilor în proprii lor medici de familie, care le cunosc toate problemele de sănătate şi toate durerile, va fi motorul campaniei de vaccinare care ne va permite să atingem imunitatea de grup şi să scăpăm de pandemie. Îi sunt recunoscător lui Mihai Iacob pentru cooperare care a făcut posibile trei proiecte majore: Oxigen pentru Timişoara, Pandemic Controller şi acum vaccinarea în cabinetele de medicină primară.  

A fost un efort comun al mai multor oameni, instituţii şi chiar business-uri, care susţin Timişoara în controlarea pandemiei, ministrul Vlad Voiculescu, colonelul Valeriu Gheorghiţă, secretarului de stat Raed Arafat, directorii judeţeni ai DSP şi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Flavius Cioca şi Victor Dumitraşcu. Mulţumiri şi companiei Profi care susţine o parte din costurile de vaccinare din acest proiect pilot.  

Toţi au pus umărul pentru Timişoara”, a spus primarul Dominic Fritz, care oferit o floare femeii care s-a vaccinat în cabinetul medicului de familie. 

Vaccin la Timişoara

50 de medici de familie din Timişoara şi zona metropolitană s-au înscris în acest proiect pilot. Au primit vaccinuri, materialele sanitare necesare, dar şi câte 100 de teste antigen pentru că, odată cu vaccinarea, a fost demarat şi un alt proiect, acela de testare în cabinetele medicilor de familie. 

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare de la nivel naţional, doar 30% dintre medicii de familie care au contracte cu Casa de asigurări s-au înscris în acest proiect-pilot. 

Vă mai recomandăm:

Dominic Fritz s-a vaccinat cu AstraZeneca: Umărul pare netonifiat, dar muşchii mei sunt pe dinăuntru

Dominic Fritz se pregăteşte pentru al doilea mandat de primar al Timişoarei: „Voi candida în 2024”

Dominic Fritz, după a doua seară de proteste: „Sunt incitări la ură împotriva străinilor şi a medicilor”


 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite