Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Primăria Timişoara s-a înţeles cu E.On pentru reeşalonarea datoriilor Colterm: Fosta administraţie a preferat să nu plătească un leu

0
2 Aug 2021 17:43:01
Autor: Stefan Both
Uzina electrică din Timişoara FOTO Facebook/Dominic Fritz
Uzina electrică din Timişoara FOTO Facebook/Dominic Fritz

În urma acestui acord semnat cu conducerea E.On, Primăria Timişoara a reuşit o reeşalonare pe 2 ani şi jumătate a datoriilor.

Dominic Fritz a anunţat că Primăria Timişoara ar fi trebuit să plătească imediat 51,5 milioane de lei, dacă nu s-ar fi înţeles cu E.On pentru un acord de reeşalonare a datoriilor Colterm garantate de municipalitate. 
 
“Vorbim despre facturi ale Colterm de zeci de milioane de lei adunate din 2013 şi pentru care, în mod inconştient, fosta administraţie a garantat cu bunurile oraşului, ocolind reglementările privind datoria publică locală. Mai mult, primăria era somată să plătească aceste restanţe încă din 2018, în urma unei decizii a instanţei, însă fosta administraţie a preferat să nu plătească un leu şi să acumuleze penalităţi de milioane. Iar acum risca să fie executată silit”, a transmis Dominic Fritz.
 
În urma acestui acord semnat cu conducerea E.On, Primăria a reuşit o reeşalonare pe 2 ani şi jumătate a datoriilor.
 
“Am spus-o şi în trecut şi o repet: Vechea administraţie a preferat să garanteze cu banii oraşului şi să îndatoreze Timişoara pentru ca la Colterm să nu se schimbe nimic. 
 
Au rostogolit datoriile companiei pentru a acoperi incompetenţa, chiar cu riscul de a băga oraşul în faliment. Acestor datorii li se adaugă şi un împrumut de 35 de milioane de lei, garantat tot de primărie, pentru care prima rată a fost plătită abia după un an, tot de noua administraţie, dar şi subvenţii anuale de circa 100 de milioane de lei. Aceşti bani ar fi putut fi folosiţi pentru investiţii. Dar au amânat la nesfârşit plata acestor datorii, totul pentru a servi clientela politică”, mai susţine Fritz.

Vă mai recomandăm:

Amenda uriaşă primită de compania de termoficare din Timişoara provoacă o nouă dispută în coaliţia PNL-USRPLUS
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările