Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Primarul unei comune din Timiş a găsit soluţia ca vârstnicii şi cei care nu au calculator să nu se mai plimbe prin sat după formulare

0
31 Mar 2020 16:56:06
Autor: Stefan Both
Formulare pentru declaraţii pe propria răspundere în Şag
Formulare pentru declaraţii pe propria răspundere în Şag

Primaria Şag a venit în sprijinul locuitorilor, montând cutii în care se află declaraţia pe propria răspundere, ce trebuie completata de toţi cei care îşi părăsesc domiciliul.

Iniţiativa vine şi ca urmare a numărului mare de vârstnici care nu se descurcă cu noile tehnologii sau pur şi simplu nu au posibilitatea să printeze documentele.
 
Până acum, oamenii erau nevoiţi să se deplaseze de fiecare dată la primărie, pentru declaraţie. Au fost montate 20 de astfel de cutii în 20 de locaţii, dar declaraţii pot fi ridicate şi de la magazinele alimentare, farmacii şi la cabinetele medicale.
 
„Majoritatea persoanelor vârstnice nu se prea pricep la mediul online şi la calculatoare. Am luat decizia de a pune cutii pe raza localităţii cu aceste formulare după ce zile întregi am avut persoane care travesau comuna să vină la primărie, să ridice o declaraţie. Cu toate că am montat aceste cutii, am făcut apel la cetăţeni să iasă doar în cazurile urgente. În rest, să facă tot posibilul să stea acasă. În fiecare zi umplem cutiile cu formulare. Cred că unii îşi iau mai mult decât au nevoie”, a spus primarul Şagului, Flavius Roşu. 
 
Un bărbat suspectat de îmbolnăvire de Covid
 
Şi în comuna Şag se află în izolare la domiciliu mai multe familii care au venit acasă din străinătate. Una din persoanele aflate în izolare este suspectă de infectare cu noul coronavirus. 
 
“Avem în jur de 35 de persoane izolate la domiciliu. Avem şi un caz care a fost luat de acasă, un caz suspect de coronavirus. A venit din Franţa şi era cu familia în locuinţă. Mă aştept ca de Paşti să vină mai mulţi. Cu siguranţă că şi numărul de înbolnăviri va creşte. Cred că era oportun ca de la început să se restricţioneze venirea persoanelor din strănătate. Măcar să se fi găsit o soluţie să fie ţinuţi în carantină 14 zile”, a mai declarat Flavius Roşu.  
 
Un poliţist veghează zeci de persoane izolate
 
Şi primarul din Şag se plânge că nu există forţe de ordine pe care să se bazeze. Poliţia Rurală are 16 oameni care trebuie să asigure liniştea în şapte localităţi. Primăria Şag are un singur angajat la Poliţia Locală. 
 
„Trebuia să ne permită pe perioada aceasta să putem face nişte angajări fără concurs, măcar pe o perioadă determinată. Pentru că este foarte greu să supraveghezi câteva zeci de persoane, 24 de ore din 24, cu un poliţist. Din păcate avem un singur poliţist local. Secţia Poliţiei Rurale este la Peciu Nou, este foarte greu aleagă între cele şapte localităţi pe care le au în atenţie”, a mai spus Flavius Roşu.   
 
Citeşte şi:
 
Cum se descurcă primarii de comune cu starea de urgenţă în lipsa poliţiştilor şi la cine apelează pentru respectarea legii
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii