Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Primarul din Dumbrăviţa ameninţă cu declanşarea operaţiunii „Ghilotina”, după modelul lui Robu la Timişoara

0
16 Sep 2021 12:43:13
Autor: Stefan Both
Firmele de telecomunicaţii nu se preocupă de cablurile de pe stâlpi FOTO Horia Bugarin
Firmele de telecomunicaţii nu se preocupă de cablurile de pe stâlpi FOTO Horia Bugarin

Primarul Horia Bugarin a rugat în repetate rânduri operatorii de telecom să îşi verifice cablurile şi, în primă fază, să cureţe localitatea de cele care nu mai sunt folosite, sunt întrerupte sau care atârnă pe jos.

În 2019, dotat cu caschetă şi cocoţat pe o nacelă, Nicolae Robu, primarul Timişoarei a dat startul campaniei de tăiere a cablurilor care nu au fost introduse în subteran. Operaţiunea “Ghilotina” a fost demarată după ce operatorii de reţele de comunicaţii au neglijat ani întregi notificările de la primărie. Încă din 2009 ar fi trebui să renunţe la cablurile de pe stâlpi.
 
După modelul Robu, primarul USR-ist de la Dumbrăviţa, Horia Bugarin, va demara operaţiunea “Ghilotina” dacă firmele de telecomunicaţii nu se preocupă de cablurile de pe stâlpi. 
 
„Cablurile firmelor de telecomunicaţii au devenit un pericol pentru stâlpii de iluminat şi de curent. Am rugat în repetate rânduri toţi operatorii de telecom să îşi verifice cablurile şi, în primă fază, să cureţe localitatea de cele care nu mai sunt folosite, sunt întrerupte sau care atârnă pe jos. Nu s-a întâmplat nimic, iar unii stâlpi s-au înclinat periculos de mult din cauza cablurilor. Azi am luat primele măsuri de punere în siguranţă şi am notificat proprietarii lor. Am evitat tăierea cablurilor pentru a nu crea un disconfort utilizatorilor finali, dar, dacă societăţile nu dau dovadă de înţelegere, acolo vom ajunge”, a transmis Horia Bugarin.

 
La Timişoara, operaţiunea „Ghilotina” a continuat şi după mandatul lui Nicolae Robu. În primăvara acestui an, primarul Dominic Fritz anunţa că au fost daţi jos de pe stâlpii din oraş 12 kilometri de cabluri de comunicaţii. Actuala administraţie a Timişoara îşi propune ca toate proiectele să includă obligatoriu canalizaţie subterană pentru reţelele de date.Vă mai recomandăm:

Nicolae Robu, după ce un stâlp din Timişoara s-a rupt întrucât un camion a agăţat cablurile aeriene: Poate acum înţeleg şi imbecilii
 
Cetăţeni izolaţi în casă fără internet şi telefon în plină stare de urgenţă. Motivul pentru care sunt rupţi de lume
 
Operaţiunea „ghilotina” se poate relua la Timişoara. Cablurile rămase pe stâlpi vor fi tăiate. Cetăţenii din zonă sunt rugaţi să se plângă firmelor cu care au contracte

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările