Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Primarul Timişoarei: „Această acţiune îmi va pune o grămadă de mafioţi în cap. Deranjez un cuib de viespi”

2
18 May 2022 10:06:00
Autor: Daniel Dancea
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, anunţă o amplă operaţiune de verificare a teraselor de pe malul Begăi FOTO Arhivă Adevărul
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, anunţă o amplă operaţiune de verificare a teraselor de pe malul Begăi FOTO Arhivă Adevărul

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat declanşarea unei ample operaţiuni de verificare a modului în care este folosit domeniul public al Municipiului Timişoara.

Potrivit edilului, sunt vizate în special terenuri de pe malul Begăi care aparţin oraşului, dar care „în ultimele decenii au fost ocupate şi folosite de persoane juridice fără un titlu de drept (contract de concesiune, de ocupare a domeniului public etc.)”.

Potrivit Primăriei Timişoara, pe multe dintre aceste terenuri au apărut construcţii (restaurante, săli de petrecere, terase) pentru care se va verifica existenţa autorizaţiei de construire şi documentele legale (avize/acorduri) în baza cărora funcţionează.

„Prin asta s-au pierdut zeci de milioane de lei în ultimii ani. Eu nu o să întorc capul să mă uit în altă parte, cum au făcut-o alţii. Ştiu că această acţiune îmi va pune o grămadă de mafioţi în cap. Ştiu că deranjez un cuib de viespi care până acum a avut protecţie. Mă aştept la procese, la denigrări şi campanii de manipulare prin ricoşeu. Vom aduce milioane de lei în bugetul local şi vom valorifica malul Begăi în beneficiul tuturor timişorenilor”, a transmis Dominic Fritz.

Primarul Timişoarei susţine că, pornind de la rapoartele Curţii de Conturi, a constatat că pe 11 hectare de teren din domeniul public al Municipiului Timişoara funcţionează activităţi private, iar „foarte multe funcţionează fără a avea niciun document şi fără să plătească niciun leu bugetului local”.

„Prin asta s-au pierdut zeci de milioane de lei în ultimii ani. Eu nu o să întorc capul să mă uit în altă parte, cum au făcut-o alţii. Ştiu că această acţiune îmi va pune o grămadă de mafioţi în cap. Ştiu că deranjez un cuib de viespi care până acum a avut protecţie. Mă aştept la procese, la denigrări şi campanii de manipulare prin ricoşeu. Vom aduce milioane de lei în bugetul local şi vom valorifica malul Begăi în beneficiul tuturor timişorenilor”, a mai transmis Dominic Fritz.

Edilul a dat şi exemplu de situaţii descoperite în urma unor verificări preliminare: terase care fie nu au plătit taxa de ocupare a domeniului public din anul 2013, fie au plătit o singură lună pe an (luna august); localuri care funcţionează fără acord de funcţionare, autorizaţie ISU şi au fost ridicate fără autorizaţie de construire; terase fără autorizaţie de construire, dar care au primit acord de funcţionare;  restaurante şi săli de nuntă construite pe terenul primăriei, fără autorizaţie de construire; baze sportive şi localuri care ocupă terenul primăriei fără a avea vreun contract de concesiune.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Culisele scandalului legat de steagurile străine de la Timişoara. „Tricolorul României e mai important”

O nouă amendă uriaşă pentru Colterm Timişoara. Sancţiunile totale depăşesc deja 35 de milioane de euro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

gyll
18.05.2022, 12:31:35

Interesant este ce va lătra Robu în această direcție.

+1 (3 voturi)
io io
18.05.2022, 21:27:52

inca o incercare userista de a băga praf in ochi si de a deturna atenția de la magariile pe care le fac useristii în primărie și care ies la iveală aproape în fiecare zi. probabil campania se va termina cum s-a terminat scandalul cu beraria 700... cu primăria pierzând procesul pe motiv de abuz si cu primăria pusă la plată. dar hei... asta nu conteaza pt ca nu plătește fritz din buzunar. tot de la buget se plătește. la fel cum de la buget sunt plătiți si avocații de la firma aceea cu nume german care a câștigat licitația având cea mai scumpă oferta. pt ca da... lui fritz ii pasă de buget si de cetățeni. amenzile pt colterm la cât au ajuns? 35 milioane euro parcă? si aici se vede cât de buni sunt fritz si gașca lui la administratie

Modifică Setările