Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Primarul Timişoarei a aflat, după şapte ani de mandat, că oraşul s-a umplut de păcănele: „Este o adevărată agresiune“

0
18 Oct 2019 15:59:39
Autor: Daniel Dancea

Primarul Timişoarei Nicolae Robu, aflat pe funcţie de şapte ani, a constatat, după o întâlnire cu cetăţenii, că oraşul s-a umplut de săli de pariuri şi păcănele. Robu susţine că „este o adevărată agresiune prin cei ce fac afaceri în acest domeniu”.

Primarul Timişoarei a avut în ultima săptămână întâlniri cu cetăţenii din trei cartiere, printre cei cu care s-a întâlnit Robu fiind şi cetăţenii din cartierul Dacia. Potrivit edilului, oamenii s-au plâns că în cartier s-a umplut de săli de jocuri şi de pariuri sportive. „În zona Dacia s-a dezvoltat foarte puternic industria. Este o adevărată agresiune prin cei ce fac afaceri în acest domeniu. Se pare că în zona Dacia colcăie de aşa ceva, că sunt tot felul de figure dubioase”, a declarat Robu.

Edilul a mai spus că în urma sesizărilor cetăţenilor a căutat soluţii pentru a lua măsuri, descoperind că legea nu le acordă nicio atribuţie autorităţilor locale în autorizarea unoe astfel de afaceri. „Am dispus controale şi cerând o informare sub aspect juridic, am rămas uluit şi vreau să vă prezint cum au ştiut mai marii ţării să reglementeze lucrurile în acest domeniu”, a spus Robu, care a citat un articol din lege în susţinerea afirmaţiilor sale:

Licenţa de organizare şi autorizaţia de exploatare a jocurilor de noroc permit operatorului economic care le-a obţinut să desfăşoare activitatea pe întregul teritoriul României, fără a fi necesară obţinerea de autorizaţii, aprobări, taxe suplimentare, avize ori licenţe din partea altor autorităţi. Anterior începerii activităţii pe raza unei localităţi, operatorul economic licenţiat în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă va informa, în termen de 5 zile, prin adresă, autoritatea administraţiei publice locale competente despre începerea activităţii, comunicându-i data începerii activităţii şi transmiţându-i copii de pe licenţa şi autorizaţia de exploatare a jocurilor de noroc.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările