Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Primarul Timişoarei a găsit soluţia pentru reabilitarea tramvaielor vechi

0
14 Feb 2013 13:24:42
Autor: Stefan Both
Tramvaiele germane din Timişoara vor fi reabilitate
Tramvaiele germane din Timişoara vor fi reabilitate

Nicolae Robu a revenit de la Iaşi, unde s-a plimbat cu un tramvai realibilitat la o fabrică din Paşcani. Primarul va începe reabilitarea de probă a unui tramvai nemţesc din Timişoara

Primarul susţine că în acest moment se pretează pentru reabilitare aproximativ 20 de tramvaie nemţeşti care circulă în Timişoara.

“Am văzut la Iaşi un tramvai reabilitat. La origini era asemănător cu ale noastre şi după reabilitare arată excelent. Ca unul nou. Are toate facilităţile pe care le conţine un tramvai nou. Încălzire la fiecare scaun, climatizare, internet wi-fi, instalaţie de sonoriozare, şase camere video montate în fiecare vagon, scaune confortabile şi arătoase. Are sistem de acţionare ultramodern folosit pe tramvaiele noi. Chiar şi forma poate fi aleasă de beneficiar. Din vechiul tramvai rămâne doar şasiul şi roţile”, a declarat Nicolae Robu.

Preţul reabilităţrii unui tramvai la firma din Paşcani depinde de stadiul în care se află tramvaiul şi configurarea cerută de beneficiar.

“Poate ajunge până la 500.000 de euro. Dar până nu se cunoaşte starea şi cerinţele nu se poate spune un preţ. Dar e mult mai ieftin decât un teramvai nou. Singurul lucru pe care nu îl ai este intrarea în tramvai fără trepte. Aici ai o treaptă”, a spus primarul.

Înainte să lanseze o licitaţie publică, Robu va mai face o vizită şi la RATB din Bucureşti, care de asemenea reabilitează tramvaie vechi.

“Furnizorul va fi stabilit prin licitaţie publică. Începem doar cu un tramvai. Dacă programele europene ne vor permite folosirea de fonduri pentru aşa ceva, vom depune proiecte”, a mai declarat Nicolae Robu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii