Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Primarul Timişoarei propune ştampilarea celor izolaţi la domiciliu: “Trebuie să fim necruţători cu cei ce se dovedesc iresponsabili, criminali”

12
21 Mar 2020 23:28:05
Autor: Stefan Both
Ştampilare în India FOTO Facebook/Nicolae Robu
Ştampilare în India FOTO Facebook/Nicolae Robu

O asemenea măsură, ştampilarea vizibilă a mâinii, cu tuş care să nu poată fi îndepărtat 14 zile, a fost introdusă în India.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a făcut, vineri, un sondaj pe pagina sa de Facebook, în care îi întreabă pe cetăţeni dacă ar fi o măsura bună ştampilării celor izolaţi la domiciliu, respectiv cei carantinaţi, în condiţiile în care foarte mulţi români nu respectă aceste reguli. O asemenea măsură, ştampilarea vizibilă a mâinii, cu tuş care să nu poată fi îndepărtat 14 zile, a fost introdusă în India. 
 
Peste 2.300 de persoane au dat “like” la întrebarea primarului, semn că timişorenii sunt de acord cu măsura.
 
Sâmbătă seara, Nicolae Robu a oferit cu noutăţi legate de coronavirusul în Timişoara, dar a revenit şi la subiectul cu ştampila.
 
“Trebuie să fim solidari, trebuie să fim respectuoşi, aprioric, cu toţi semenii! Dar în egală măsură, trebuie să fim necruţători cu cei ce se dovedesc iresponsabili, criminali, pur şi simplu!
 
Mă refer, pe de o parte, la cei ce mint la intrarea în ţară privind locul de unde vin, contactele pe care le-au avut, starea de sănătate în care sunt etc., apoi la cei ce ajunşi acasă nu respectă regimul ce le-a fost fixat, izolarea, respectiv carantina, dar şi la reprezentanţii autorităţilor ce nu-şi fac datoria cu conştiinciozitate, cu rigoare desăvârşită, atât în cadrul filtrelor de la intrarea în ţară, cât şi în diversele localităţi în care ajung cei veniţi.
 
Eu cred că în monitorizarea celor ce au de stat în izolare sau carantină ar fi extrem de utilă ştampilarea vizibilă a mâinii, cu tuş care să nu poată fi îndepărtat 14 zile! 
 
Dacă oameni educaţi au putut avea conduita pe care o ştim, la ce să ne aşteptăm de la cei - şi n-aş vrea să se găsească, din nou, cum am mai păţit-o, vreun <deştept> care să mă considere rasist!-, la ce să ne aşteptăm de la analfabeţi sau semianalfabeţi -v-aţi îngrozi dacă aţi vedea formularele completate de unii, la frontieră!-, de la cei care ştim că pe unde-au fost s-au ocupat cu cerşitul şi furtul - şi am greşi amarnic dacă am considera că printre cei întorşi nu există şi unii care asta au făcut -, de la cei capabili să meargă la chefuit, la nunţi etc., când ei au impunere să stea în izolare sau carantină?! De ţinerea acestora sub control depinde decisiv reuşita în lupta contra pandemiei! Şi e nevoie de fermitate, de asumare în acest sens!
 
Împreună, cu înţelepciune, putem depăşi momentele grele prin care trecem. Şi o putem face cu un preţ plătit minim!”, a scris Nicolae Robu, pe pagina sa de Facebook. 
 
47 de persoane s-au vindecat la Timişoara
 
Legat de cei depistaţi cu Covid-19, Nicolae Robu spune că e ultima dată când poate să ofere cifrele din Timişoara. 
 
“Aceasta este ultima comunicare de date numerice pe care o face subsemnatul, dat fiind că s-a hotărât că asemenea date vor putea fi făcute publice doar de la nivel naţional, de către Grupul de Comunicare Strategică. Aşadar: Astăzi, o nouă zi bună la Timişoara. Încă 11 vindecaţi în spitalul primăriei Timişoara, “Victor Babeş”! În total, avem 47 vindecaţi! 47 dintr-un total de 55 avuţi pozitivi! Bravo medicilor timişoreni!”, a mai transmis Robu.

 
Primarul Timişoarei face apel la calm, dar totodată la responsabilitate! “Fără panică, optimişti, dar prudenţi, disciplinaţi, responsabili! Să înţelegem cu toţii că nu-i de joacă!”, a conchis Robu.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

samurai _x
22.03.2020, 00:00:03

bratari gps

+1 (3 voturi)
Codruta=Tepes
22.03.2020, 00:40:35

@samurai_x Sunt scumpe si e criza deci cred ca o sa ne permitem doar bratari din otel.

+1 (3 voturi)
Codruta=Tepes
22.03.2020, 00:24:29

La o buna parte dintre cei de la nea' Robu ar trebui si stampile cu "Atentie la buzunare!". Pentru indieni, masurile indienilor, daca ei sunt hotarati sa ne faca de rusine si in fata virusului nu doar in fata intregii lumi.

+5 (5 voturi)
Aurelu Flogea
22.03.2020, 01:31:46

Pe Michelangelo nu pune stampile pe casele bastanilor?

+1 (1 vot)
ivanhoe zoom
22.03.2020, 02:02:01

Vrem o Timi fara tzi!

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările