Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Primarul Timişoarei vrea ca pasajul Michelangelo să fie gata cu şase luni mai repede de termen

0
22 Apr 2013 21:08:29
Autor: Stefan Both
Macheta pasajului Michelangelo
Macheta pasajului Michelangelo

În urma începerii lucrărilor la subpasajul Michelangelo, începând cu data de 22 aprilie, traficul rutier va fi modificat în zonă

După mai multe săptămâni de tatonări şi lucrări pregătitoare, luni s-a deschis şantierul de la pasajul Michelangelo. Durata lucrărilor este de 16 luni, însă primarul Nicolae Robu speră ca muncitorii să termine lucrarea mult mai repede.

“Am vorbit cu specialişti şi mi-au spus că dacă vremea va fi bună şi muncitorii vor dori să lucreze cum trebuie, atunci pasajul poate fi finalizat cu câteva luni înainte de termen. Eu aş vrea să fie dat în folosinţă cu şase luni înainte”, a declarat Nicola Robu.
 
Proiectul este finanţat prin fonduri europene în valoare de circa 70 de milioane de lei, care are drept scop reabilitarea Podului Michelangelo, realizarea unui sub-pasaj pe relaţia Bdul Vasile Pârvan – strada Corneliu Coposu cu o lungime de circa 500 metri, amenajarea de piste pentru biciclişti şi zone verzi.
 
Pentru că în perioada următoare, şoferii care circulă prin zonă vor avea parte de mulţi nervi , primarul cere răbdare şi înţelege. 
 
“Le sugerez să caute rute ocolitoare. Îi asigur că disconfortul pe care îl vor simţi în această perioadă va fi compensat la finalizarea lucrărilor de un trafic rutier care se va desfăşura în siguranţă şi fără dificultate”, a declarat Robu.
 
În urma începerii lucrărilor la subpasajul Michelangelo, începând cu data de 22 aprilie, traficul rutier va fi modificat în zonă. Iată cum se va circula prin zona podului Michelangelo:
 
se păstrează realaţia Nord-Sud (spre str. Cluj) şi relaţia Sud-Nord (Al. Sportivilor - Bastion) pe câte un fir de circulaţie;

se desfiinţează relaţia bdul Coposu – bdul V. Pârvan în ambele sensuri;

Relaţia Al Sportivilor – bdul Coposu se deviază pe str. Socrate – str. Delfinului. În acest sens, pe str. Socrate s-a schimbat sensul unic spre str. Delfinului şi str. Delfinului devine sens unic spre bdul Coposu

Pe Podul Michelangelo se va circula pe un singur fir pe sens

Se păstrează relaţia Al Sportivilor cu bdul Vasile Pârvan, deviată printr-o intersecţie semaforizată, amenajată pe durata lucrărilor

Pe breteaua de ieşire dinspre bdul V. Pârvan spre str. Cluj circulaţia se va desfăşura în ambele sensuri.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările