Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Primarul vrea să cârpească vechile tramvaie nemţeşti din Timişoara

0
13 Feb 2013 10:12:53
Autor: Stefan Both
Timişoara se poate lăuda cu tramvaie civilizate, chiar dacă nu sunt noi
Timişoara se poate lăuda cu tramvaie civilizate, chiar dacă nu sunt noi

Pentru că nu există bani de investit în tramvaie noi, primarul Nicolae Robu încearcă să cârpească tramvaiele vechi din Timişoara, printr-o firmă din Paşcani

Nicolae Robu se află astăzi la Iaşi, pentru a se plimba cu un tramvai reabilitat de o firmă din Paşcani. Primarul Timişoarei doreşte să recondiţioneze vechile tramvaie nemţeşti, majoritatea construite în anii 70, care se află pe şinele din oraş. Tramvaiele aduse de la Bremen, Frankfurt sau Karlsruhe sunt şi acum incomparabil mai confortabile decât anticele tramvaie Timiş, în care ploua, bătea vântul şi era frig, însă proasta intreţinere şi lipsa de civilizaţie ale unor timişoreni le-au adus în într-o stare destul de proastă.   
 
“Vreau să văd cu ochii mei cum funcţionează un tramvai reabilitat în România. El este dus la teste la Iaşi şi voi avea ocazia să mă plimb cu el. Apoi voi merge la Paşcani să vizitez şi fabrica în care se reabilitează tramvaiele. După această documentare voi lua decizia în ceea ce priveşte reabilitarea sau nu a unuia sau mai multor tramvaie din parcul nostru existent”, a declarat Robu. 
 
Primarul a vizitat, anul trecut, şi cel mai mare târg de tramvaie din Europa, care a avut loc în Germania, a pus ochii pe câteva modele, însă Primăria Timişoara nu are bani de investit în mijloacele de transport. 
Un tramvai nou costă în jur de 1,5 milioane de euro. 
 
“Tramvaiele noi sunt extrem de scumpe, nu avem capacitatea financiară să cumpărăm un număr suficient de tramvaie. Ne-ar trebui cel puţin 50 de tramvaie, asta înseamnă cu banii jos 75 de milioane de euro şi mai mult dacă nu ai banii respectivi. Timişoara nu-şi poate permite să aloce o sumă atât de mare. Pe de altă parte nu putem să lăsăm tramvaiele în starea de degradare în care se află azi. Soluţia de compromis pare să fie reabilitarea. Voi lua o decizie abia după ce îl voi vedea cu ochii mei”, mai spus Robu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii