Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Primele măsuri pe care le va lua Dominic Fritz după ce va fi instalat în funcţie: „Provocările nu sunt simple”

7
29 Sep 2020 11:17:19
Autor: Daniel Dancea
Primarul ales al Timişoara şi-a anunţat priorităţile
Primarul ales al Timişoara şi-a anunţat priorităţile

Într-o primă conferinţă de presă susţinută după victoria obţinută în alegeri, primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz, a explicat care vor fi primele măsuri pe care le va lua după ce va fi instalat în funcţie.

„Începem un drum care nu va schimba lucrurile peste noapte, şi de aceea rog timişorenii să aibă încredere şi să se implice. Vrem să creem un model de administraţie modernă, deschisă şi eficientă, deşi provocările nu sunt simple, iar în unele privinţe avem o moştenire destul de grea, sunt sigur că în următorii ani acest model va străluci peste tot în România. În zilele următoare voi avea discuţii importante cu toţi cei alfaţi în poziţii importante în Timişoara şi în judeţ. Vreau să mă informez în mod oficial despre părerile şi ideile unor colegi. Voi constitui o echipă de tranziţie în următoarele zile, o echipă cu care voi lucra la această tranziţie până când voi prelua mandatul şi voi avea o primărie în spatele meu. Această echipă va invita experţi în diferite domenii, din toată România, să lucrăm concret la primii paşi pe care îi vom face”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul ales al Timişoarei a mai arătat că va începe munca în primărie cu un audit financiar şi al resurselor umane. „Bineînţeles că va fi o prioritate, aşa cum am promis în campanie, constituirea unei echipe pentru implementarea de proiecte europene, pentru atragerea fondurilor europene. E foarte important să începem asta din primele luni. Vom numi manageri de cartiere, pentru că proiectul nostru se bazează mult pe prezenţa şi caracterul cartierelor. Ne vom îndrepta atenţia în curând şi asupra proiectului Timişoara – Capitala Europeană a Culturii. Va fi destulă muncă”, a declarat Fritz.

Dominic Fritz a mai spus că auditul realizat în primărie nu va rămâne fără efecte. „E foarte clar că organigrama actuală a primăriei, dar şi organizarea societăţilor din subordine, nu corespund nevoilor noastre. Va fi un proces de reorganizare, dar care nu se va termina în câteva luni, ci este un proces de schimbare nu doar a structurii, ci şi a mentalităţii, a culturii organizaţionale, care va dura mult timp”, a mai spus Dominic Fritz.

Vă main recomandăm:

Citiţi povestea Timişoara Gospel Project, pusă pe picioare de Dominic Fritz

Dominic Fritz, primarul german al Timişoarei: Un oraş european a ales un primar european
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

imacandi
29.09.2020, 15:49:21

sa speram ca toti cei alesi pentru prima data in functia de primar sa vina cu lectiile facute,nu mai avem nevoie de oameni care vin sa invete din mers si care stau acum sa faca comisii,sa caute specialisti si care solicita termene lungi.4 ani sunt suficenti pentru a vedea rezultate.in caz contrar,urmatorul

+1 (1 vot)
Ia Ghiciti cine sunt
29.09.2020, 16:01:19

Comentariu considerat abuziv.

Ia Ghiciti cine sunt
29.09.2020, 16:04:51

Comentariu considerat abuziv.

Mihai Popescu
29.09.2020, 16:43:15

Nea Dominic, iti va greu sa faci ordine in Timisoara. In Romanica organele de forta in general sunt de partea borfasilor iar politicienii umbla numai dupa interese materiale. Cu cine vrei sa faci ordine in oras ? Si asta este valabil in toata tara.

0 (2 voturi)
Nici nu stiu
29.09.2020, 18:44:11

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările