Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Primul Război Mondial, reconstituire istorică. Prezentări de uniforme, arme şi echipament, scene ale luptelor de acum mai bine de 100 de ani

0
22 Jun 2018 23:32:31
Autor: Stefan Both

Muzeul Banatului organizează în anul Centenarului un eveniment de marcă:  Primul Război Mondial, o reconstituire istorică. Evenimentele au loc în week-end la Bastionul Theresia.

Primul Război Mondial sau Marele Război-Războiul Naţiunilor a fost un conflict militar sângeros de dimensiuni globale, care pentru România a însemnat un mare triumf. 
 
„Primul Război Mondial, o reconstituire istorică”, un evenimentul organizat de Muzeul Naţional al Banatului, va oferi spectacole artistice şi de  reconstituire istorică puse în scenă de profesionişti.

Vor fi prezentări de uniforme, arme şi echipamente ale armatelor participante în primul război mondial, în comparaţie cu dotările şi armamentul militarilor de azi, punerea realistă în scenă a luptelor de acum mai bine de 100 de ani, demonstraţii close-up de folosire a armelor, lecţii interactive de duel ofiţeresc şi scrimă cu baioneta.

Fiecare zi de festival se va încheia cu spectacole artistice de muzică live, teatru şi coregrafii de lumină şi foc, însoţite de salve de tun.

Invitaţi reprezentând câteva din cele mai bune organizaţii de reconstituire istorică din ţară vor onora cu prezenţa acest eveniment major – Asociaţiile Tomis, Tradiţii Ostăşeşti şi IR33 Cetatea Aradului.

 
Spectacolele artistice propuse reprezintă o colaborare între interpreţi specializaţi în muzica istorică, dansatori şi jongleri , dar şi actori – Anima Ignis va fi un spectacol de muzică live, teatru şi coregrafii de lumină şi foc, în două părţi, prezentat în cele două seri de festival de trupa Peregrinii, Deep6 Project (trupă specializată în coregrafii de foc) şi Teatrul Portabil (este recunoscută pentru abordarea inedită a fiecărui show). 

 
Evenimentele au loc în week-end la Bastionul Theresia. Iată programul. 
 
Sâmbătă, de la ora 11.00, va avea loc parada militară a participanţilor,  în sunet de fanfară, cu plecare din Bastionul Theresia şi oprire în Piaţa Libertaţii şi Piaţa Victoriei pentru momente de reconstituire istorică.
Între orele 15.00-20-00, poate fi vizitată Tabără militară, pot fi văzute demonstraţii interactive, ateliere de duel ofiţeresc, reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial.
 
De la ora 21.00 începe spectacolul Anima Ignis cu Peregrinii, Deep 6 Project şi Teatrul Portabil.
 
Evenimentele se reiau duminică, de la ora 11.00, cu prezentare interactivă de arme din anii Primului Război Mondial în contrast cu armamentul actual, în prezenţa membrilor grupurilor de reconstituire istorică şi a unui pluton de militari a armatei române actuale; lecţii de duel şi lupte scenice.
 
 
De la ora 15.00, din nou demonstraţii interactive, ateliere de duel ofiţeresc, reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial.
 
De la ora 21.00, a doua parte a spectacolului de lumină şi foc Anima Ignis-cu Peregrinii, Deep 6 Project şi Teatrul Portabil.
 
De la ora 22.00, urmează momentul de rămas-bun al artiştilor şi al asociaţiilor de reconstituire istorică, în salve de tun, finalul festivalului dedicat Primului Război Mondial.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările