Primul târg de nunți din 2012 are mașini de lux la intrare, o regină la ușă și îngeri gri în interior GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artificii, gheață carbonică, „instrumentiști de excepție”, rochii, costume, orhidee cultivate de olandezi în Africa și fotografi care pot poza mirii sub apă sunt de găsit în cel dintâi târg al ultimului an din calendarul mayaș organizat la Timișoara. Centrul Regional de Afaceri s-a transformat în acest weekend într-un tărâm unde bărbații merg spășiți la doi pași în spatele logodnicelor.

Situația pare din alte secole, ce-i drept inversată acum, dar poate fi pe deplin înțeleasă numai după ce se aruncă un ochi pe afișul evenimentului: „Târg pentru mirese”. Viitorii miri fac pauze lungi de țigară în fața intrării, lângă o frumoasă mașină americană căreia îi admiră fiecare nit. Alții sunt plimbați de la reprezentant la reprezentant în interior, unde ești întâmpinat de „Marie Antoinette”.

image

Vezi aici o GALERIE FOTO de la eveniment

Bineînțeles, nu este regina Franței care și-a pierdut capul în fața ghilotinei la sfârșitul secolului al XVIII-lea, ci o tânără îmbrăcată în haine de epocă. Partea vizibilă cel puțin, pentru că de la talie în jos nu se poate vedea, fiind într-o masă pe care odihnesc pahare cu șampanie. „Este ultimul răcnet în materie de nunți, o prezență unică în România. <<Marie Antoinette>> este un serviciu de întâmpinare lansat în luna decembrie. Costul pornește de la 150 de euro și crește în funcție de durata oferirii serviciului”, a spus Andreea Buciuman, reprezentant de vânzări. Dacă nu au pretenții exagerate, clienții își pot alege ca oaspeții de la nunta lor să fie primiți de o Marie blondă sau roșcată, nu neapărat brunetă cum este cea de la târg.

Gheața carbonică și îngerii gri

Ofertele organizatorilor de nunți sunt dintre cele mai interesante. Vrei ca atmosfera de la primul dans să fie într-adevăr specială? Cu doar o mie de euro poți să o învârți pe mireasă în ritm de vals în timp ce în jurul tău explodează artificii de interior și pe podea odihnește un „fum greu”, care nu se ridică mai mult de nivelul genunchilor, mai ceva ca în filmele cu Batman. Efectul special se realizează cu „gheață carbonică” și este ultima tendință în domeniu.

În prețul amintit intră și un foc de artificii, care a devenit oricum puțin cam demodat. Cei care au ales să lumineze prea mult timp cerul la miezul nopții au cam aruncat banii de pomană în ultima vreme. Transpirați de la tradiționalele hore care îi lasă și amețiți, mesenii nici nu mai ies în frig să vadă spectacolul pirotehnic. „Dacă e prea lung, invitații se plictisesc. Acum se preferă, spre exemplu, scrierea numelor mirilor și a urării <<Casă de piatră>> cu artificii în locul clasicului foc de la miezul nopții”, a precizat Cosmin Ardelean, reprezentant al unei societăți de profil.

Nici firmele de aranjamente și decoruri nu mai fac ce făceau odată. Acum vând orhidee la preț redus, cultivate în Africa de olandezi, și atrag privirile către mesele încărcate de brizbrizuri cu îngeri în costume gri decoltate și mulate pe corp.

Rochia - cea mai importantă, bărbatul - accesoriu

„Păi noi nu prea merităm”, a spus Lorin Bulat, un timișorean de 33 de ani care urmează să se însoare cu Geanina, întrebat dacă mirii nu trebuiau să fie și ei în denumirea evenimentului. „La nuntă ele sunt cele mai importante. Noi? Accesorii”, a râs ginerică. Mai serios vorbind, Lorin a analizat și folosul unui astfel de târg: „Găsești tot ce îți trebuie la un loc și mai afli ce este în tendințe”. 

De cealaltă parte a „baricadei”, viitoarea mireasă Simona, 28 de ani, a venit la eveniment doar pentru reducerile pe care le practică la astfel de ocazii comercianții. „Cea mai importantă este rochia. Trebuie să îți vină bine, să te avantajeze, și să te simți cât mai confortabil în ea. La târg caut ofertele speciale, nu mi-ar plăcea să angajez o firmă să se ocupe de tot, vreau ca nunta să fie cât mai personală și reprezentativă pentru noi”, a spus Simona.

Cum era de așteptat, rochiile sunt la mare căutare și miresele probează la foc continuu pentru a se îndrăgosti de croiala perfectă. „Lumea poartă ce îi stă bine. Mai nou toate miresele cer rochii <<simple>>, dar pentru fiecare simplu înseamnă altceva. Se mai solicită și lucruri mai ieșite din comun, cum ar fi rochițe cu alb și negru sau trene lungi de câțiva metri”, a explicat Alina Becheru, reprezentantă a unei societăți comerciale.

Rochiile pe care le vinde firma ei nu trec de 4.500 de lei. Și ce mai înseamnă, în ziua de astăzi, o mie de euro pentru o viitoare mireasă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite