Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Procurorul general al României despre cazul „Ţundrea”: „Ancheta vizează doar adevăratul făptuitor”

0
1 Feb 2011 15:35:25
Autor: adevarul
Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi
Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a fost astăzi la Timişoara, unde a participat la bilanţul anual al Parchetului de pe lângă Parchetul Tribunalului Timiş. Cu aceeastă ocazie, Kovesi a vorbit şi despre cazul Ţundrea.

Procurorii care investighează crima în care Marcel Ţundrea a fost condamnat pe nedrept pentru o crimă pe care nu a comis-o au dezvăluit ieri că au probe împotriva adevăratului criminal, Gheorghe Avram. Acesta este principalul suspect în cazul crimei comise în urmă cu 19 ani, când o fată a fost violată şi ucisă cu sălbăticie. Procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, a confirmat astăzi că există o anchetă în curs în cazul „Ţundrea”. „S-au desfăşurat ieri câteva activităţi de urmărire penală. Sper ca în cel mai scut timp procurorii care au în lucru acest caz să se pronunţe cu soluţia care trebuie emisă”, a spus Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul care a inventat un criminal stă liniştit, deocamdată

Întrebată dacă procurorul, care a anchetat cazul mai întâi, poate fi tras la răspundere în vreun fel, Laura Codruţa Kovesi a spus că deocamdată nu se urmăreşte acest aspect. „În acest moment ancheta vizează doar suspiciunile cu privire la adevăratul făptuitor. Un magistrat poate să răspundă material când se dovedeşte. Dacă s-a comis vreo abatere disciplinară, CSM poate investiga şi aplica sancţiuni”, a mai spus Kovesi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările