Profesoara de „florărit” dezvăluie câteva secrete ale aranjamentelor reuşite: „Combinaţia de roşu şi alb este depăşită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolventă a facultăţii de Drept, timişoreanca Anca Vlad a renunţat la ştiinţele juridice pentru a lucra cu flori. După ce şi-a deschis propria florărie, Anca a constatat că florarii cu experienţă nu îşi vând secretele aranjamentelor florare. Tânăra şi-a deschis propria şcoală de florărit, şcolind până acum sute de corporatiste care vor să devină florărese.

Dezvoltatoarea unuia din cele mai cunoscute ateliere de flori din România, timişoreanca Anca Vlad, care a realizat cu succes inclusiv o rochie de mireasă din flori, este dovada vie că atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat, se poate. Absolventă a facultăţii de Drept, Anca a renunţat la munca de jurist pentru a-şi deschide propria florărie. A început de jos, iar acum are propria şcoală de florărit. Anca organizează câte 3-4 cursuri în fiecare an. Practic, tânăra le vinde celor interesaţi secretele meseriei de florar.

Până acum, Anca a instruit aproximativ 300 de florari din toată ţara, în cea mai mare parte femei care au renunţat la munca în corporaţii pentru a-şi deschide propria afacere. Anca, mărturiseşte bucuroasă că unele dintre elevele sale au şi depăşit-o.  În privinţa aranjamentelor florale pentru nunţi, Anca spune că regula de bază a florarului este să îşi iubească mireasa. „Trebuie să poţi să empatizezi, să te pui în pielea ei şi să înţelegi ce nevoi are. Tehnic vorbind, contează foarte mult partea de formă, de structură a aranjamentului. De asemenea, contează alegerea florilor şi a culorilor. Începe să fie tot mai important să renunţăm la florile banale şi să căutăm flori noi, mai puţin cunoscute, dar asta se resimte şi în preţ”, a declarat Anca Vlad, pentru care cea mai mare comandă de aranjamente florale pentru o nuntă a fost de 4.000 de euro.

Atelierul de flori FOTO Atelierul de flori

FOTO Facebook/Atelierul de flori

În privinţa aranjamentelor obişnuite sau pentru diferite ocazii, Anca spune că piaţa este împărţită în trei nivele.  „Sunt pieţele de flori, unde florarii sunt foarte conservatori. Lucrează cu modele clasice, destul de ieftine. După aceea, vin florăriile de cartier, unde cresc preţurile odată cu creativitatea şi cu complexitatea buchetelor. La cel mai înalt nivel vin atelierele de creaţie, unde se aduc flori rare”, a explicat profa de florărit, care a dat şi un sfat pentru un aranjament reuşit. „Trebuie să construim o formă clară a aranjamentului, să fie florile proaspete. Dacă existe verdeaţă, trebuie să completezi echilibrat partea de flori. Partea de culori este foarte importantă. Trebuie să facem legături între flori şi texturi. Este foarte depăşită combinaţia de roşu cu alb, unde este contrastul foarte puternic şi oboseşte ochiul. De exemplu, se pot face mixuri de flori de primăvară, de vară în culori puternice şi se transmite forţă, culoare sau să ne jucăm cu culori pastelate, unde transmiţi feminitate, delicateţe”, a mai explicat profa de florărit. 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite