Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Promovarea trenului pentru turişti. „Pe distanţe scurte, poate să fie o soluţie la a ieşi undeva în afara oraşului“

0
22 May 2022 12:50:54
Autor: Stefan Both
Gara de Nord din Timişoara FOTO Ş.Both
Gara de Nord din Timişoara FOTO Ş.Both

„Descoperă Timişul cu trenul“ - acesta este proiectul demarat de Asociaţia Judeţeană de Dezvoltare a Turismului Timiş, pentru a promova trenul ca mijloc de transport pentru turişti.

Deşi suntem încă departe de ceea ce se întâmplă cu infrastructura feroviară în ţările occidentale, un prim pas a fost făcut. Demersul a început în 2021 – Anul European al Călătoriilor cu Trenul, cu scopul de a promova acest tip de călătorie sustenabilă.  

Tineri cu rucsacul în spate, elevi ori seniori sunt invitaţi să facă turism cu acest mijloc de transport. 
 
Asociaţia Judeţeană de Dezvoltare a Turismului Timiş a ales opt localităţi în care se poate ajunge din Timişoara, trasee care în perioada următoare vor fi promovate. 
 
„Pe distanţe scurte, trenul poate să fie o soluţie la a ieşi undeva în afara oraşului. 

Planul nostru are două bătăi: pe de o parte să legăm Timişoara de anumite destinaţii, unde nu există un transport organizat sau zilnic, în special oraşele mai mici pot beneficia de legătura pe cale ferată, pe de altă parte dorim să promovăm mai mlt acest mijloc de transport sustenabil în anii care vin. 

Dincolo de un preţ bun, îţi oferă un timp de calitate, un timp pentru tine în care poţi să citeşti, să interacţionezi cu cei de lângă tine. E ceva ce maşina nu îţi oferă. Aceasta este doar lansarea proiectului, însă ne dorim un parteneriat cu cei de la CFR Călători, în care încercăm să-i motivăm ca pe perioada week-endurilor să mărească garniturile, noi oferindu-le promovare pentru aceste curse”, a declarat Delia Barbu, directorul Asociaţia Judeţeană de Dezvoltare a Turismului Timiş. 

 
Harta cuprinde cele mai ofertante destinaţii din judeţ unde se poate ajunge cu trenul, în excursii de o zi sau de week-end. Este vorba de Sânnicolaul Mare, Jimbolia, Recaş, Făget, Deta, Gătaia, Lugoj şi Buziaş. 

FOTOGRAFII: ŞTEFAN BOTH
 
Vă mai recomandăm să citiţi:

Aşa arată Gara de Nord din Timişoara înaintea lucrărilor de modernizare. Peste un an va avea o faţă nouă FOTO
 
Grindeanu vrea o gară „bibelou” în Timişoara: Aţi fost în gări din Occident, nu? Aşa o vreau şi pe cea de aici

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările