Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Propunerea primarului Nicolae Robu: Parcările dintre blocuri vor fi pe gratis doar pentru cei cu “buletin de Timişoara”

0
11 May 2018 14:18:12
Autor: Stefan Both
Parcare nouă realizată de municipalitate în cartierul Girocului FOTO Ş.Both
Parcare nouă realizată de municipalitate în cartierul Girocului FOTO Ş.Both

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că parcările dintre blocuri trebuie să fie ocupate de cei care contribuie la bugetul local.

Nicolae Robu încearcă să rezolve problemele legate de lipsa locurilor de parcare dintre blocuri. Afirmă că a fost sfătuit să nu abordez subiectul, însă el îşi asumă consecinţele comportamentului pe care îl are. Propunerea lui Robu este ca parcările să fie folosite în mod gratuit doar cei care au buletin de Timişoara şi contribuie la bugetul local, cât şi maşinile înmatriculate în Timiş, iar ceilalţi să fie obligaţi să plătească.

“Timişoara este un oraş deschis, un oraş, care ca orice oraş dinamic, în plus capitală, fie ea şi regională, chiar euroregională, are nevoie de noi cetăţeni care să-I susţină dezvoltarea. Trebuie să aibă un spirit deschis, să fie un oraş integrator, un oraş în care respectându-I spiritul şi preluându-i spiritul, noii cetăţeni trebuie să se simtă acasă. La un nou acasă.

Mereu am pledat pentru această deschidere…Ştiu câtă forţă de muncă este nevoie în Timişoara. Timişoara trebuie să invite cetăţeni din altă parte, trebuie să crească. Dar păstrându-şi spiritul în jurul valorilor consacrate în timp. Valori fundamentale pentru acest oraş, cu deschidere spre îmbogăţirea acestui spirit. Sunt bineveniţi în oraş noi cetăţeni. Şi eu am fost în postura de nou cetăţean al Timişoarei”, afirmă Robu.

“La nivel de obligaţie, prima, una elementară, este să-şi facă mutaţie pe buletin"

Primarul susţine însă că noii cetăţeni trebuie să înţeleagă că au şi datorii, obligaţii chiar faţă de acest oraş, iar nu toţi se achită de ele!

“La nivel de obligaţie, prima, una elementară, este să-şi facă mutaţie pe buletin. Domiciliu flotant sau domiciliu stabil, după caz. Dar nu e normal să stea în Timişoara şi să nu-şi facă această mutaţie, pentru ca în toate evidenţele Timişoara să apară aşa cum este în realitate. Şi în privinţa numărului de locuitori. Să ştim câţi cetăţeni trăiesc în Timişoara…

Mai constatăm. Toţi cei ce trăiesc în Timişoara, indiferent că au în buletin domiciliul pe Timişoara, stabil sau doar flotant, cu toţii folosim aceaşi infrastructură. Drumurile, parcările, absolut tot ce oferă oraşul. Toate acestea sunt făcute pe banii timişorenilor contribuabili la bugetul local. E corect să beneficeze de ele în mod egal cetăţenii care nu au făcut demersurile pentru a deveni contribuabili la bugetul local al Timişoarei? Nu este normal.

Sunt foarte multe nemulţumiri că locurile de parcare dintre blocuri sunt în mare parte ocupate de maşini cu număr de Mehendiţi, Gorj, Caraş, Hunedoara, Arad, Satu Mare, Vâlcea, Dolj, cam de aicia sunt”, a mai declarat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei urmează să facă şi un sondaj pe Facebook, să vadă ce doresc locuitorii Timişoarei.

“Nu se vrea ca locurile de parcare să fie date gratuit doar către cetăţeni care au buletin de Timişoara şi maşinile înmatriculate pe Timişoara? Ceilalţi, care au optat să vină cetăţeni ai Timişoarei-sunt bineveniţi, au toată preţuirea mea, tot sprijinul meu, vor trebui să-şi facă mutaţiile respective. Şi de buletin şi de maşini.

Cu asociaţiile de proprietari vom stabili cum împărţim locurile de parcare către cetăţenii care locuiesc în acel perimietru, au buletin de Timişoara şi au maşina cu număr TM, resptiv au leasing dar trăiesc şi lucrează la Timişoara”, a mai spus afirmat Robu.

“Nu este nicio lege care să interzică asta”

Acesta a precizat că vorbeşte doar despre locurile amenajate de municipalitate în cartiere, între blocuri, că nu se pune problema de celelalte parcări din oraş, unde rămân valabile regulile de până acum.

“Nu este discriminare. Discriminare e atunci când nu oferi egalitate de şanse. Oricine doreşte să beneficieze de ce se realizează pe bugetul local constituit din contribuţii ale cetăţenilor Timişoarei, care şi-au făcut acea mutaţie pe buletin sau au avut-o, oricine care face asta are aceleaşi drepturi. Ceilalţi o să fie sancţionat ca şi cum parchează ilegal. Toată lumea e binevenită în Timişoara dar există şi datorii faţă de localitatea pentru care tu optezi să devi cetăţean.

Nu poţi să nu ai loc de parcare parcare construit din banii locali în mod egal pentru cei ce au contribuit la acel obiectiv şi pentru alţii care nu au contribuit. Nu e corect. Este vorba de parcările dintre blocuri. De cele amenajate. Ceilelalte parcări rămân cu regimul de până acum”, a mai spus primarul Timişoarei.

Primarul spune că se aşeaptă la reacţii negative, dar şi-a asumat să abordeze un subiect sensibil. “Nu este nicio lege care să interzică asta”, a concluzionat Nicolae Robu. 

Citiţi şi:

FOTO Cum arată cea mai spectaculoasă parcare din vestul României. Are şase nivele şi a costat peste 12 milioane de euro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările