Timişoara

articolul anterior articolul urmator

PSD-iştii care voiau acum jumătate de an să scape ţara din mâna „maleficului Dragnea“ s-au decis să-l susţină pe liderul PSD

2
5 Mar 2018 13:02:13
Autor: Daniel Dancea
În urmă cu jumătate de an, PSD-iştii din Timiş cereau o Românie "fără Dragnea şi acoliţii lui"
În urmă cu jumătate de an, PSD-iştii din Timiş cereau o Românie "fără Dragnea şi acoliţii lui"

În vara anului trecut, în plin război Dragnea – Grindeanu, sute de social democraţi din Timiş s-au adunat la sediul PSD Timiş pentru „a se uita în ochii lui Grindeanu” şi pentru „a-i da tăria de care are nevoie pentru a salva România de Dragnea, cel malefic şi fără scrupule”. Acum, PSD Timiş susţine actuala conducere a PSD.

Iunie 2017. În plin război Dragnea – Grindeanu, PSD-iştii din Timiş au făcut scut în jurul lui Sorin Grindeanu, iar primul care s-a declarat împotriva lui Dragnea a fost purtătorul de cuvânt al PSD Timiş, Lucian Ursuleţu. Acesta a anunţat că demisionează din partid „convins fiind că nu există reconciliere între membri PSD şi Liviu Dragnea”. Pentru a arăta atunci că are susţinere în partid, Grindeanu a venit la Timişoara, unde sute de PSD-işti din Timiş s-au adunat la sediul partidului pentru a fi alături de Grindeanu, preşedinte al filialei la vremea respectivă.

Apelul la adunare în jurul lui Grindeanu a fost făcut atunci, pe Facebook, de purtătorul de Lucian Ursuleţu, care i-a chemat pe social-democraţii din Timiş să vină la sediul PSD Timiş şi să se uite în ochii lui Grindeanu pentru a-i da forţă să scape ţara de „maleficul” Dragnea: „Să nu îl lăsăm pe Dragnea să câştige! Malefic şi fără scrupule ne fură ţara noastră şi a copiilor noştri! Să-l aşteptăm pe Sorin Grindeanu, mâine, la sediul PSD! Să ne uităm în ochii lui şi să-i dăm tăria de care are nevoie pentru a salva România de Dragnea! Acum pot câştiga românii! Nu e cale de întoarcere! Cu sau fără Sorin Grindeanu premier, România trebuie să scape de Dragnea şi acoliţii lui!”.

PSD-iştii timişeni, adunaţi atunci în jurul lui Grindeanu, au cerut demisia lui Dragnea şi i-au spus fostului premier că dacă este nevoie „mergem la Bucureşti”. 

PSD-işti din Timiş, cerându-i demisia lui Dragnea VIDEO sursadevest.ro


Martie 2018: După debarcarea Guvernului Grindeanu, fostul premier s-a împăcat cu Liviu Dragnea şi a fost numit preşedinte al ANCOM, purtătorul de cuvânt al PSD Timiş, Lucian Ursuleţu, nu a mai plecat din partid pe motiv că nu i-a fost acceptată demisia, iar la şefia filialei PSD Timiş a fost numit interimar preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, fost preşedinte executiv al PSD Timiş.

În contextul congresului de miercuri al PSD, Conferinţa Judeţeană a PSD Timiş, întrunită joia trecută, a adoptat o rezoluţie de susţinere a actualei conduceri a PSD. „Au fost discuţii în cadrul Conferinţei Judeţene şi s-a luat o poziţie foarte clară de a merge în continuare în echipă, solidari faţă de echipa de conducere a PSD, cei care au avut şi rolul de a câştiga alegerile şi care au şi dus la crearea şi implementarea programului de guvernare”, a declarat preşedintele interimar al PSD Timiş. Întrebat dacă condamnarea pe care o are Liviu Dragnea nu este un impediment, Călin Dobra a declarat că „nu s-a discutat problema asta”.

PSD Timiş va avea la congresul PSD 98 de delegaţi. Unul dintre aceştia este Nicu Bădina, consilier judeţean, aflat şi el la sediul PSD vara trecută când s-a scandat „Jos Dragnea” şi i s-a cerut demisia liderului PSD. „Dacă este vorba de alegerea domnului Dragnea, eu ştiu că există un statut. La congres, nu cred că se pune problema de alegerea domnului Dragnea. Care membru de partid nu susţine preşedintele pentru care s-a dat un vot? La momentul în care s-a ales preşedintele partidului prin vot al tuturor membrilor PSD, eu mi-am dat votul pentru domnul Liviu Dragnea. Când se va pune problema de un nou vot pentru un alt preşedinte, îmi voi exprima un nou vot. În cadrul Conferinţei Judeţene s-a luat o decizie de susţinere a conducerii partidului, care nu este formată numai din domnul Dragnea”, a declarat Bădina.  

Întrebat cum vede această rezoluţie în contextul întâlnirii din vară, la care a participat şi el, şi cu ocazia căreia sute de PSD-işti i-au cerut demisia liderului PSD, Bădina a declarat: „Eu nu am strigat «Jos Dragnea». Toată adunarea a fost pentru susţinerea preşedintelui PSD Timiş, Sorin Grindeanu”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

cuore hombra
5.03.2018, 13:28:00

drace incurca-i ! .. toti o apa si-un pamant: - Hoti, pungasi, cabotini o haita de nesatui

Banan Crudu
5.03.2018, 16:18:52

De unde asteptați dovadă de caracter ? De la psdisti ? Nici măcar faptul că sunt "timişeni" nu ajută la nimic ! Ciuma e tot ciumă, cu sau fără "Ursuleți" .

Modifică Setările