Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Răsturnare de situaţie. Criza căldurii de la Timişoara continuă, deşi a fost anunţată rezolvarea problemei

7
28 Oct 2021 09:09:20
Autor: Daniel Dancea
Timişoara este în continuare fără căldură şi apă caldă FOTO Adevărul
Timişoara este în continuare fără căldură şi apă caldă FOTO Adevărul

Problema căldurii de la Timişoara nu a fost rezolvată până joi dimineaţa, deşi autorităţile au anunţat miercuri că a fost găsită o soluţie. Primarul Dominic Fritz susţine că OMV Petrom, cu care s-a ajuns la o înţelegere, s-a răzgândit.

„Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înţelegere pentru un contract temporar că nu mai doreşte să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluţia temporară şi şi stabilisem că o putem comunica public.

Am luat imediat legătură cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seara de ieri, ca să nu îndure timişorenii încă o noapte în frig şi ca să ne putem ţine de cuvânt cu termenul agreat şi anunţat.

Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor paşilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopţii am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm şi aşteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Edilul s-a declarat conştient de faptul că „ştiu că situaţia este dramatică, frustrantă şi înfiorătoare pentru toţi cei afectaţi şi nu există cuvinte să schimbe acest lucru”.

„Îmi pare nespus de rău pentru toţi cei care au de suferit acasă şi în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile şi imposibile să readucem normalitate şi siguranţă în această criză. Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate şi umanitate pentru a alimenta Timişoara cu gaz”, a mai transmis Fritz.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Cosmin Franar
28.10.2021, 09:17:59

Omule e bun de activist ONGist nu de primar. Daca ar conduce o campanie prin care salveaza balenele ucigase de la moarte ar avea un imens succes. Dar nu intelege ce inseamna sa conduci o primarie. USRistii sunt plini de idealuri si idei asa zis revolutionare. Problema e ca nu inteleg ce inseamna sa le pui in practica

-8 (8 voturi)
Olteanul.com
28.10.2021, 10:13:58

Ma mir cum de nu a mai dat vina pe Bucuresti. De obicei pentru orice incompetenta astia din vest dau vina pe Bucuresti.

-8 (8 voturi)
mihai radu
28.10.2021, 10:45:09

Pentru orice greșeală cât de mică fostul primar Robu ieșea vehement cu discursuri anti Fritz,acum tace,de ce,fiindcă datoriile sunt de pe vremea lui,actualul primar este victimă inocentă !

+7 (7 voturi)
The Fog
28.10.2021, 09:30:50

Ma intreb care dintre "nasi" a sunat la OMV dupa anuntul reluarii incalzirii si i-a zis sa inchida robinetul, daca nu vrea niste inspectii fiscale pe vreo jumatate de an.

+7 (7 voturi)
Vasile Naftuli
28.10.2021, 10:42:41

Toate crizele sunt „democrate”.

-7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările