Restricţii în alte două localităţi din Timiş din cauza creşterii ratei de infectare cu COVID. Ce măsuri se aplică la incidenţa de peste 2/1000 de locuitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciacova
Ciacova

Rata de incidenţă în oraşul Ciacova este de 2,10/1000 de locuitori, iar în Bucovăţ de 2,56. În cele două localităţi se vor impune restricţii, începând de joi, 2 septembrie.

Ciacova şi Bucovăţ sunt localităţile în care se vor impune restricţii din cauza depăşirii rata de incidenţă de 2/1000 de locuitori. Rată de infectare ridicată mai au şi localităţile Jebel, Găvojdia şi Dudeştii Noi.

“Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, astăzi, în şedinţă online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidenţa de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Timiş, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricţiile conform HG 826/2021. În cadrul şedinţei de astăzi unităţile administrative-teritoriale Ciacova şi Bucovăţ au fost trecute pe anexa 4, având o rată de infectare mai mare de 2/1000 locuitori şi mai mică de 3/1000 locuitori. Pe anexa 4 se mai află, la ora actuală, UAT-urile Găvojdia, Dudeştii Noi şi Jebel, iar pe anexa 3, care cuprinde localităţile cu rata de infectare mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mica de 4/1.000 de locuitori, se află UAT Denta. Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 02.09.2021. În restul UAT-urilor din judeţul Timiş se aplică în continuare măsurile generale din HG 826/2021”, a transmis Zoltan Nemeth, prefectul de Timiş.

Principalele măsuri aplicate la depăşirea incidenţei de 2/1000 de locuitori, în condiţiile în care incidenţa este mai mică de 3/1000 de locuitori, sunt următoarele:

– Competiţiile sportive îşi pot desfăşura activitatea în spaţii deschise/închise, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă  a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 m intre persoane.

– Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, sunt permise numai cu participarea a cel mult 2500 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate, cu schemă completă, persoanele care deţin test negativ sau persoanele care se află într a 15 – a zi şi a 180 – a zi ulterior trecerii prin boală. La depăşirea unei incidenţe de 3/1000 de locuitori aceste activităţi vor fi interzise. 

– Sunt permise activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc impreună. La depăşirea unei incidenţe de 3/1000 de locuitori aceste activităţi sportive şi recreativ în grupuri vor fi interzise. 

– La evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive) este permisă participarea a maxim 150 de persoane în spaţii deschise sau participarea a maxim 100 de persoane în spaţii închise. La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Se permite majorarea numărului maxim la 300 de persoane în interior şi până la capacitate maximă în exterior, doar pentru persoanele vaccinate, cu schemă completă, persoanele care deţin test negativ sau persoanele care se află într a 15 – a zi şi a 180 – a zi ulterior trecerii prin boală. Dacă toate persoanele sunt vaccinate cu schemă completă şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri), cum ar fi, fără a selimita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi deevenimente, până la capacitatea maximă a spaţiului în interior. La depăşirea unei incidenţe de 3/1000 de locuitori aceste activităţi vor fi interzise. 

– Organizarea de cursuri de instruire, workshop-uri pentru adulţi, inclusiv pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene şi conferinţe este permisă cu participarea a max. 150 de persoane in interior si 200 de persoane in exterior, cu respectarea masurilor de distanţare şi obligativitatea purtării măştii de protecţie.

– Organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, organizarea de mitinguri şi demonstraţii este permisă cu participarea unui număr maxim de 100 de persoane.

– Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toate persoanele sunt vaccinate. La depăşirea unei incidenţe de 3/1000 de locuitori aceste activităţi vor fi interzise. 
 

Vă reamintim, de săptămâna trecută, În localitatea Denta, rata de infectare este mai mare de 3/1.000 de locuitori.


Vă mai recomandăm:

FOTO De ce este ocolit de turişti un orăşel cu o istorie fabuloasă şi cu un patrimoniu arheologic şi arhitectural impresionant

Cel mai vechi monument de arhitectură militară din Banat, reabilitat cu peste 1 milion de euro

Secretele turnului medieval din Ciacova, cel mai vechi monument de arhitectură militară din Banat

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite