Revoltaţi de închiderea sălilor de fitness: „Avem aici şi oameni care se recuperează după COVID prin activitate fizică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportul este sigur şi trebuie să facă parte din noua normalitate, acesta a fost mesajul transmis de reprezentanţii sălilor de fitness la întâlnirea de la Prefectura Timiş.

Reprezentanţii sălilor de fitness Friends Arena, Smartfit, Gym One, Nextfit şi Iguana s-au întâlnit cu reprezentanţii Prefecturii Timiş, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţiei de Sănătate Publică.  

Întâlnirea a fost solicitată de reprezentanţii segmentului local de fitness după hotărârea de săptămâna trecută prin care sălile au fost închise de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, fără vreun preaviz sau consultare prealabilă cu patronatul. 

Sportivii au subliniat trendul european de încurajare a activităţii fizice ca una dintre cele mai sigure căi de creştere a imunităţii şi s-a discutat despre asumarea unor măsuri suplimentare de prevenire a răspândire a Covid-19 în cadrul sălilor de sport. 

„Argumentele pentru închiderea sălilor de fitness sunt discriminatorii şi contestabile din punct de vedere legal. Nu a fost vreodată un focar de infectare Covid-19 într-o sală fitness, asigurăm toate cerinţele prevăzute de instituţiile statului şi contribuim la sănătatea membrilor noştri. Considerăm că am fost vizaţi aleatoriu şi am fost închişi abuziv”, au transmis reprezentanţii domeniului fitness timişean.   

„E important ca instituţiile statului, de la minister la primărie, să înţeleagă că există trei tipuri de răspundere: legală, economică şi morală faţă de comunitate. Legală pentru că nu vom accepta să fim închişi peste noapte din cauza unei decizii arbitrare. Pandemia sau coeficientul de infectare nu pot reprezenta o scuză pentru măsuri subiective care provoacă imense daune financiare şi de imagine. Apoi, vine răspunderea economică. Sute de oameni sunt la limita subzistenţei financiare şi în situaţie de risc să îşi piardă serviciul. Angajaţii pierd, statul pierde contribuţiile şi mai ales comunitatea pierde. Putem vorbi despre o vinovăţie morală a celor care ignoră cu bună ştiinţă educarea publicului şi obstrucţionează îndreptarea acestuia către obiceiuri sănătoase care stimulează natural imunitatea”, au adăugat patronii sălilor de fitness.  

„Trebuie să regândim modul în care ne îngrijim sănătatea şi cum facem prevenţia bolilor”

Patronii spun că au găsit deschidere şi înţelegere din partea autorităţilor prezente la întâlnire, astfel că până la redeschidere, sălile de fitness au propus un parteneriat proactiv sub forma unei campanii de promovare prin care comunitatea să afle beneficiile sportului şi cum acesta trebuie inclus în rutina săptămânală. 

„S-a observat o recuperare mult mai rapidă şi o convalescenţă redusă în cazul persoanelor care practică sport şi se hrănesc echilibrat. Avem aici, printre clienţi, chiar şi oameni care se recuperează după Covid prin activitate fizică. Respectăm distanţarea socială, purtăm mască, asigurăm norme de igienă însă trebuie să regândim modul în care ne îngrijim sănătatea şi cum facem prevenţia bolilor. Aici, sportul joacă un rol esenţial”, au mai spus reprezentanţii domeniului fitness din Timişoara. 

Vă mai recomandăm:

Normele sanitare ne protejează: 86 de contacţi ai unui bolnav de COVID = Zero cazuri!

De ce cocktailul obezitate şi COVID-19 este letal. Specialist: Obezitatea nu doare, dar atacă tot în corp - inimă, ficat, rinichi

Boala pe care România o bagă sub preş: „Creşte riscul decesului de COVID-19 cu 48%!“

Japonia uimeşte: De ce are una dintre cele mai mici rate de decese cauzate de COVID-19

România ignoră o armă anti-COVID, britanicii o fac politică de stat: „Ne va salva sistemul sanitar!“

Coronavirusul îşi alege victimele: De ce au murit mai mulţi oameni în Europa şi în SUA

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite