Timişoara

articolul anterior articolul urmator

„Revoluţia bunei guvernări” de la Timişoara, blocată din nou de judecători. Gest fără precedent al lui Fritz

0
18 May 2022 18:43:14
Autor: Daniel Dancea
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, suferă
o nouă înfrângere usturătoare în instanţă FOTO Dominic Fritz
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, suferă o nouă înfrângere usturătoare în instanţă FOTO Dominic Fritz

Reorganizarea Primăriei Timişoara este din nou în blocaj după ce judecătorii au suspendat, pentru a doua oară, organigrama propusă de primarul Dominic Fritz şi votată de Consiliul Local. După pronunţarea sentinţei, Dominic Fritz i-a convocat pe toţi angajaţii primăriei în şedinţă.

„Revoluţia bunei guvernări”, promisă de primarul Timişoarei, Dominic Fritz, în campania pentru alegerile locale din 2020 trebuie să mai aştepte. 

Judecătorii suspendă pentru a doua oară organigrama Primăriei Timişoara, decizie care atrage după sine şi suspendarea concursurilor pentru zeci de posturi de funcţionari publici.

Practic, după şapte luni de „muncă searbădă”, aşa cum a numit-o city-managerul Matei Creiveanu, Primăria Timişoara a propus o nouă organigramă. După ce a fost votată de Consiliul Local, noua organigramă a fost contestată în instanţă şi suspendată până la finalizarea procesului pe fond.

Primarul Dominic Fritz nu a mai aşteptat finalizarea procesului pe fond. A propus anularea hotărârii prin care a fost aprobată organigrama suspendată şi votarea unei noi organigrame. Şi cea de-a doua hotărâre privint organigrama a fost contestată, iar miercuri 18 mai 2022, Tribunalul Timiş a decis suspendarea hotărârii de aprobare a organigramei şi suspendarea concursurilor de angajare iniţiate pe baza noii organigrame.

Gestul fără precedent făcut de Fritz

După cea de-a doua hotărâre de suspendare a organigramei, primarul Dominic Fritz a făcut un gest fără precedent în mandatul său. I-a convocat în şedinţă pe toţi angajaţii Primăriei Timişoara. Primarul le-a transmis oamenilor din subordine că sentinţa Tribunalului Timiş va fi contestată şi le-a cerut funcţionarilor să facă eforturi în continuare pentru a asigura funcţionarea primăriei, fiind conştient că lucrează în echipe subdimensionate.

„Trebuie să funcţionăm în continuare. Din păcate, şi asta este durerea mea cea mai mare dacă mă pun în pielea dumneavoastră, iarăşi a trebuit să suspendăm concursurile. Sunt conştient că pentru multe echipe asta înseamnă în continuare mai multă muncă decât lumea crede şi funcţionaţi în nişte echipe subdimensionate în care aţi aşteptat sânge proaspăt. În continuare va trebui să lucraţi în echipe micşoorate”, le-a transmis Dominic Fritz subordonaţilor.

Primarul Dominic Fritz le-a mai transmis angajaţilor că susţine o majorare a salariilor din Primăria Timişoara, fiind conştient că salariile sunt prea mici pentru volumul mare de muncă. „E foarte clar că nivelul de salarii, dincolo de ce se vorbeşte în piaţa publică, este prea mic. Pentru cei care m-aţi urmărit şi înainte de alegeri, eu niciodată nu am spus că sunt prea mulţi funcţionari şi trebuie să dăm oameni afară şi că nivelul de salarizare este prea mare. Eu personal provin dintr-o familie de bugetari. Eu am fost bugetar, funcţionar public, înainte de a deveni primar. Ştiu că e nevoie să fim performanţi şi pentru asta e nevoie şi de oameni, plafonul de posturi e prea mic, dar şi nivelul de salarizare e prea mic”, le-a mai spus primarul funcţionarilor din subordine.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Lovitură dură pentru Dominic Fritz. „Revoluţia bunei guvernări” de la Timişoara, suspendată de instanţă

Dominic Fritz, obligat să facă „revoluţia bunei guvernări“ la Timişoara cu oameni de care vrea să scape

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările