Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Rezultate alegeri locale 2016. Surpriză de proporţii într-o comună din Timiş. Un profesor dat afară din învăţământ pentru fraudarea BAC-ului a fost ales primar

0
5 Jun 2016 23:42:28
Autor: Daniel Dancea
Vasile Petruescu, candidat din partea ALDE, este noul primar al comunei Traian Vuia FOTO Facebook
Vasile Petruescu, candidat din partea ALDE, este noul primar al comunei Traian Vuia FOTO Facebook

Numărătoarea voturilor de la alegerile locale din Timiş aduce o primă surpriză. Primarul PSD din comuna Traian Vuia, Iosif Barboni, candidat pentru al şaselea mandat a fost învins de candidatul ALDE, Vasile Petruescu. Noul primar al comunei Traian Vuia este un fost profesor, dat afară din învăţământ după fraudarea BAC-ului de la Făget.

Primarul comunei Traian Vuia, Iosif Barboni a pierdut alegerile la care a candidat pentru al şaselea mandat de primar. Iosif Barboni, care a declarat pentru „Adevărul” că s-a decis să candideze pentru un nou mandat în ultimul moment, „fără ca muierea să ştie”, a pierdut alegerile în faţa lui Vasile Petruescu. Vizibil nervos, Barboni a refuzat să comenteze rezultatul votului.

Noul primar al comunei Traian Vuia este profesor de istorie, dar a fost dat afară anul trecut din învăţământ pentru fraudarea BAC-ului de la Făget.  „Nişte copii m-au copiat. Una e să vezi de sus (n.r. aşa cum văd camerele) şi alta e să vezi de la nivelul clasei. Da domnule, nu am văzut toate lucrurile. Dacă nu le-am văzut trebuie să mă dai afară? Mă duc acasă, sunt demn. Sunt atât de demn încât nu vreau să mă calce nimeni în picioare pentru salariul de 1.700 de lei”, declara Vasile Petruescu pentru „Adevărul” după concedierea sa.

„Cineva trebuia să fie vinovat de dezastrul de la Făget. Îmi reproşez că am fost prea bun. În momentul în care comisia vine şi spune ‹‹vă rog să nu stresaţi copiii››, ce să mai faci? Ei se cunosc între ei (n.r. elevii). Faptul că au şuşotit, nu am crezut că e o faptă atât de gravă încât să îi dau afară. Ok, poate am greşit, dar să fiu dat afară pentru asta?”, a mai declarat cadrul didactic sancţionat disciplinar cu măsura cea mai dură.

Noul primar al comunei Traian Vuia a fost implicat şi într-un proiect european în care mai mulţi localnici din Sudriaş şi Jupani s-au declarat romi pentru a primi 500 de lei, un prânz şi o diplomă de lucrător comercial. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii