Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Român arestat la Timişoara pentru fraude comise în Germania. S-a apărat spunând că nu a ştiut ce a semnat

0
5 Dec 2021 16:59:59
Autor: Daniel Dancea
Românul le-a cerut judecătorilor români să nu îl trimită în Germania FOTO Poliţia Română (arhivă)
Românul le-a cerut judecătorilor români să nu îl trimită în Germania FOTO Poliţia Română (arhivă)

Un tânăr de 26 de ani din Gorj a fost arestat la Timişoara, la cererea autorităţilor germane. Pe numele românului a fost emis un mandat european de arestare pentru mai multe infracţiuni de fraudă.

Potrivit mandatului european de arestare emis pe numele tânărului de 25 de ani, românul a deţinut în Germania o întreprindere individuală în domeniul transporturilor, iar în iulie 2020 asupra românului a fost deschisă procedura de insolvenţă.

„Conştient de perspectiva sechestrului asupra contului său de la Postbank, A.A.A. a deschis, din data de 05.02.2020, un cont nou la Targo Bank, redirecţionând în acesta plăţile din partea prestatorilor de servicii de curierat DPD şi GLS. Astfel, în contul existent la Postbank n-au mai intrat, începând din martie 2020, plăţi din partea beneficiarilor DPD şi GLS, cu consecinţa că sechestrul aplicat în favoarea creditorilor a rămas în mare parte fără efect”, se arată în mandatul european de arestare.

Potrivit autorităţilor germane, românul a ridicat în perioada martie  - iunie 2020 din contul de la Targo Bank suma de 266.000 de euro, iar după plata salariilor, i-au rămas aproape 135.000 de euro pe care i-a transferat în altă parte, ţepuindu-şi astfel creditorii înscrişi la masa credală. Potrivit mandatului european de arestare, românul mai este acuzat că în perioada iunie 2019- iunie 2020  „a omis”, într-un număr total de 25 de cazuri, să vireze la termen contribuţiile de asigurări sociale ale angajaţilor săi către casa de sănătate îndreptăţită în acest sens.

În faţa judecătorului de la Curtea de Apel Timişoara, românul nu a recunoscut faptele de care este acuzat, cerând să nu fie trimis în Germania. Românul a arătat că „este nevinovat, a lucrat în Germania la un cetăţean turc, care i-a dat să semneze mai multe documente, spunându-i că reprezintă contractul său de muncă, iar el le-a semnat necunoscând limba germană”.

Curtea de Apel Timişoara a dispus, însă, arestarea preventivă a tânărului de 25 de ani pentru trimiterea în Germania în vederea continuării cercetărilor.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Membră a clanului Căldăraş, acuzată că i-a furat unui renumit bijutier spaniol un inel cu diamante de 900.000 de euro

EXCLUSIV „Patronul“ unei reţele de copii puşi să fure în Franţa, prins la Timişoara. Mărturia unuia dintre copiii exploataţi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările