Timişoara

articolul anterior articolul urmator

S-a deschis Târgul de Crăciun de la Timişoara. Teoretic se intră cu Certificat Verde. În realitate, mulţimea nu poate fi controlată VIDEO FOTO

1
1 Dec 2021 23:20:54
Autor: Stefan Both

Cea de-a XIV-a ediţie a Târgului de Crăciun din centrul istoric al Timişoarei a fost deschis. Ca în fiecare an, inaugurarea are loc de Ziua Naţională a României.

Principalul târg de Crăciun din Timişoara, cel din centrul istoric al oraşului, organizat de primărie, a fost inaugurat de Ziua Naţională a României. Anul acesta, târgul vine cu multe noutăţi şi reconfigurări.  

GALERIE FOTO
 
Pentru prima dată, în faţa Operei a fost mutat un patinoar, (care anii trecuţi a funcţionat în perioada sărbătorilor de iarnă în Piaţa Libertăţii) de 600 de metri pătraţi. Tot în premieră, anul acesta municipalitatea nu a mai cumpărat un brad adevărat, ci a ales să se alăture trendului eco. Bradul artificial din Piaţa Victoriei are de 12 metri şi a fost închiriat.  
 
Căsuţele care anii trecuţi erau în Piaţa Victoriei au fost mutate în Piaţa Libertăţii. Din ele se pot cumpăra, ca în fiecare an, tot felul de produse, de la mâncare, dulciuri, băuturi calde, până la produse artizanale realizate de meşteri, artişti plastici ori produse naturiste de îngrijire personală.  
 
Tot în Libertăţii a fost amplasată scena pe care vor concerta numeroase formaţii în toată această perioadă a sărbătorilor de iarnă.  
 
De Ziua României, pe scenă au concertat Corala Contrast, Andreea Voica, Răzvan Rădos, Deian Galetin, Ansamblul Timişul şi TM Groove. 

 
Zona “gastro” se află în două locaţii: una în parcarea de la Modex, iar cealaltă în Piaţa Libertăţii, în colţul cu strada Victor Vlad Delamarina.  

 
Teoretic, accesul în cele mai multe zone ale Târgului de Crăciun se face în baza Certificatului Verde COVID.  

 
Au fost definite trei zone: zona patinoarului din Piaţa Victoriei, zona gastro de la Modex şi Piaţa Libertăţii. Deşi zonele sunt delimitate cu garduri, iar accesul se face oficial pe baza Certificatului Verde, în realitate, mulţimea, cel puţin în prima zi, nu a putut fi controlată. În timp ce trei-patru persoane arătau certificatul în format electronic unei persoane de la intrare, alţi zeci de oameni puteau intra lejer pe lângă. Asta în condiţiile în care centrul istoric a fost arhiplin miercuri seară.  

 
În parcarea de la Modex, de la un moment, nimeni nu a mai supravegheat intrarea.   

 
De altfel, în tot restul Pieţei Victoriei, pe străzile Alba Iulia sau Mărăşeşti, în zonele laterale ale Pieţei Libertăţii putea să se plimbe oricine, cu sau fără Certificat Verde.

 
Conform reprezentanţilor primăriei, în zonele de alimentaţie publică vânzătorii aveau obligaţia să scaneze certificatele celor care cumpărau de la ei, lucru care în cele mai multe cazuri nu s-a mai întâmplat.  

 
Târgul din centrul istoric al Timişoarei va fi deschis până în data de 15 ianuarie. 
VĂ MAI RECOMANDĂM SĂ CITIŢI:

Târgul de Crăciun de la Muzeul Satului Bănăţean este gratuit. Inclusiv patinoarul, caruselul şi maşinuţele, ori concertele cu Andra, Delia sau Adda

S-a deschis primul târg de Crăciun din Timişoara. Experienţă ca în basmele copilăriei FOTO

Pregătiri pentru Târgul de Crăciun din Timişoara. Patinoar în faţa Operei, brad de plastic din Olanda. Intrare doar cu Certificat Verde COVID FOTO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangӑ
2.12.2021, 00:06:25

"mai multe spărturi în card, pe unde lumea intra şi ieşea" - in gard, pe card... gaura peste tot. Eu nu-i inteleg pe aia care cumpara mezeluri de la targul de Craciun. Te duci acolo sa cumperi carnati si salam?!

+1 (3 voturi)
Modifică Setările