Salvaţi Copiii şi Smithfield România a donat un aparat de radiologie mobil pentru Spitalul „Louis Ţurcanu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aparat de raliologie FOTO Salvaţi Copii

Aparatul de radiologie mobil are dimensiuni reduse, ceea ce permite o manevrabilitate şi flexibilitate optime. Astfel este posibilă examinarea pacienţilor din orice secţie a spitalului, după necesitate, direct lângă patul bolnavilor.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu", cel mai mare spital de copii din regiunea de Vest a României, a primit un aparat performant de radiologie mobil, care va fi utilizat cu scopul de a reduce gradul de infectare cu noul coronavirus şi alte infecţii respiratorii acute la copii. Aparatul, în valoare de 320.000 de lei, a fost achiziţionat de către Organizaţia Salvaţi Copiii Filiala Timişoara din sursele financiare oferite de Smithfield România, ca parte a programului de responsabilitate socială al companiei „Solidar cu sistemul medical”. 
 

Aparatul de radiologie mobil are dimensiuni reduse, ceea ce permite o manevrabilitate şi flexibilitate optime. Astfel este posibilă examinarea pacienţilor din orice secţie a spitalului, după necesitate, direct lângă patul bolnavilor, fără a mai fi nevoie de a-i expune la riscuri suplimentare, inclusiv de contaminare cu virsuluil Sars-Cov-2 şi, implicit, complicaţiile pentru afecţiunile deja existente în cazul copiilor afectaţi de boli cronice cu particularităţi extreme. 
 

„Este un aparat care poate funcţiona prin declanşare la distanţă, adică operatorul nu este expus la radiaţii, iar contactactul cu pacientul poate să fie limitat. De aceea este util la secţiile de ortopedie, săli de operaţii, ori în medii infecţioase”, a declarat Mariana Păcurar, medic şef laborator Radiologie şi Imagistică medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu". 

Aparat de raliologie FOTO Salvaţi Copii


 

Medicul Mihai Gafencu, preşedinte Salvaţi Copiii – filiala Timişoara, a explicat necesitatea de a continua dotarea unităţilor medicale în contextul crizei: „După un an de pandemie, concluziile ştiintifice sunt deja clare. Trebuie să luptăm cu ignoranţa, cu opoziţionismul, dar în acelaşi timp cu maladia. Pentru acest lucru avem nevoie de dotare performantă, iar Organizaţia Salvaţi Copiii a dotat în plus faţă de alţi ani secţii de pediatrie şi nounăscuţi, după nevoile colectivelor medicale". 

De la începutul pandemiei până în prezent, cu ajutorul companiilor private, a sponsorilor şi susţinătorilor săi, Salvaţi Copiii Timişoara a sprijinit mai multe unităţi medicale, cât şi alte instituţii din judeţele Timiş şi Arad implicate în gestionarea pandemiei. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite