Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Se deschide lumea feerică de la Muzeul Satului Bănăţean. Diseară, concert cu Andra. Patinoar, carusel şi maşinuţele pe gratis în Parcul Crăciunului FOTO

0
4 Dec 2021 12:44:19
Autor: Stefan Both
Scena este pregătită pentru concertul cu Andra
Scena este pregătită pentru concertul cu Andra

Târgul de Căciun organizat de Consiliul Judeţean Timiş la Muzeul Satului Bănăţean se va deschide în această sâmbătă, începând cu ora 14.00. Diseară va concerta Andra. Parcul Crăciunului se întinde pe un spaţiu generos de 10 hectare. Intrarea, patinoarul, caruselul, trenuleţul, maşinuţele, toate sunt gratuite.

Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului este un concep nou de eveniment care a fost gândit şi construit pentru familiile cărora le place să petreacă timp împreună, în aer liber.  

GALERIE FOTO
 
Zece hectare ale Muzeului Satului Bănăţean au fost iluminate festiv, s-a adăugat un patinoar gratuit, carusel, maşinuţe, activităţi creative şi spectacole pentru copii, de asemenea gratuit.  
 
Programul artistic al Parcului Crăciunului cuprinde concerte pop cu artişti consacraţi, folclor, colinde şi party-uri cu DJ, împărţite pe zile şi zone diferite. În fiecare zi de sâmbătă va avea loc un artist cunoscut. Diseară va concerta Andra, apoi vor urma Delia, Irina Rimes şi Adda.  
 
Cei care preferă o gustare sau un pahar de băutură vor avea la dispoziţie un spaţiu de servit masa sau Ponton Lounge-ul. 
 
„Anul acesta este prima ediţie a Parcului Crăciunului, ne-am dat silinţa să facem ceva frumos pentru timişeni, iar anul viitor vom implementa toate sugestiile care cresc calitatea evenimentului. Aşadar, vă invit pe toţi să vă bucuraţi de ceea ce am pregătit cu atâta drag pentru voi şi dacă aveţi propuneri pentru anul viitor, le aşteptăm cu promisiunea că vom deveni mai buni în ceea ce facem”, a spus Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, care a vizitat aseară Parcul Crăciunului. 


 
Parcul Crăciunului se va deschide astăzi, de la ora 14.00, iar timişorenii pot uita de bilete de intrare, cu condiţia să prezinte un certificatului verde, conform legislaţiei în vigoare.  
 
Din căsuţele de lemn de pe aleea comercianţilor se vor putea cumpăra produse tradiţionale, vin fiert, delicatese culinare sau pofte dulci. Căsuţele vor fi deschise începând cu ora 17.00, în timpul săptămânii şi cu ora 15.00, sâmbăta şi duminica.   

 
Copiii se vor bucura de spectacole de teatru, ateliere de creaţie, jocuri cu eroii copilăriei şi un traseu sportiv menit să consume toată energia micilor năzdrăvani. 
 
 
Gurmanzii se vor simţi şi ei atraşi de zona de Food Court, iar în fiecare duminică, va avea loc câte o demonstraţie culinară legată de sacrificarea porcului şi pregătirea preparatelor tradiţionale pentru sărbătoarea de Ignat. 

 
În cadrul atelierului de preparat pâine la cuptorul tradiţional al muzeului, participanţii vor putea simţi gustul şi mirosul uneia dintre cele mai bune reţete din cunoscuta localitate turistică Margina. 

 
Intrarea este liberă în cadrul Parcului Crăciunului şi se face doar în baza certificatului verde, conform legislaţiei în vigoare. 

Vă mai recomandăm:

S-a deschis Târgul de Crăciun de la Timişoara. Teoretic se intră cu Certificat Verde. În realitate, mulţimea nu poate fi controlată VIDEO FOTO

Târgul de Crăciun de la Muzeul Satului Bănăţean este gratuit. Inclusiv patinoarul, caruselul şi maşinuţele, ori concertele cu Andra, Delia sau Adda

S-a deschis primul târg de Crăciun din Timişoara. Experienţă ca în basmele copilăriei FOTO

Pregătiri pentru Târgul de Crăciun din Timişoara. Patinoar în faţa Operei, brad de plastic din Olanda. Intrare doar cu Certificat Verde COVID FOTO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările