Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Se menţine codul roşu pe Bârzava. La Denta au fost inundate 30 de curţi şi 50 de hectare de păşune

0
30 Jun 2016 10:49:27
Autor: Stefan Both
Bârzava la Denta
Bârzava la Denta

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) a informat în această dimineaţă că pe râul Bârzava, aval Gătaia, se menţine codul roşu de inundaţii, prognozat până mâine, 1 iulie, la ora 12.00.

Din revărsarea Bârzavei, ieri au fost inundate la Roviniţa Mare, şapte case cu gospodării, cinci hectare de izlaz, iar drumul judeţean Roviniţa Mare-Denta a fost închis. 
 
În localitatea Denta, au fost inundate 50 hectare de păşune, 30 de curţi şi au fost evacuate două persoane. În cursul nopţii, ABA Banat a mai adus două autobasculate cu nisip la Denta, pe lângă cele patru deja aduse, şi au mai fost predaţi 2.000 de saci (pe lângă cei 7.000 livraţi în cursul zilei de ieri) pentru a se interveni dacă este cazul.
 
La staţia hidrometrică Gătaia, nivelul Bârzavei este în scădere, la această oră,  cota fiind de 490 cm (+40 cm). În aval de localitatea Denta, curgerea Bârzavei este lentă. La staţia hidrometrică Partoş, nivelul Bârzavei este în creştere, înregistrându-se cota de 333 cm (+133 cm). 

 
În cod portocaliu se mai află cursul de apă Moraviţa, care la Moraviţa (ora 8.00) înregistra cota de 354 cm (+ 4 cm), cursul de apă Pogăniş, care la Valeapai înregistra cota de 250 cm şi cursul de apă Bega Veche care la Cenei înregistra cota de 424 cm (+ 4 cm).
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii