Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Se poate semna contractul cu turcii de la Kersan pentru autobuzele electrice. Nu a fost depusă nicio contestaţie VIDEO

0
4 Aug 2021 10:25:43
Autor: Stefan Both
Autobuz electric fabricat în Turcia
Autobuz electric fabricat în Turcia

Transportul public de călători în Timişoara se va desfăşura în condiţii moderne, prietenoase cu mediul după sosirea celor 44 de autobuze electrice din Turcia.

A trecut şi perioada de contestaţii la licitaţia pentru cele 44 de autobuze electrice pentru Timişoara şi nu a fost depusă nici o contestaţie. 
 
Pasul următor este de a se încheia contractul de furnizare cu firma câştigătoare, care va avea de livrat 44 autobuze electrice cu lungimea de 18 metri destinate transportului public urban de călători. De asemenea, trebuie să amenajeze 15 staţii de încărcare rapidă şi 44 staţii de încărcare lentă. 
 
Ofertantul câştigător este Karsan Otomotiv din Turcia, care oferă autobuzul electric articulat KRS 18 EV, valoarea contractului fiind de 136.400.145 de lei (fără TVA). 
 
Finanţarea proiectelor este asigurată de MDLPA, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiţii 4e - „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”. 
 
 
Timişoara va avea şi 21 de tramvaie turceşti 
 
Înainte de a avea autobuze electrice din Turcia, Timişoara va avea 21de tramvaie produse de firma turcească Bozankaya. Primul dintre cele 21 de tramvaie, care costă aproximativ două milioane de euro bucata, a ajuns la Timişoara la sfârşitul lunii iunie.  Tramvaiul va fi în teste la Timişoara timp de aproximativ trei luni, acesta urmând să fie introdus în circulaţie după omologarea de la Autoritatea Feroviară Română (AFER). 

Vă mai recomandăm:

Cine va câştiga licitaţia pentru cele 44 de autobuze electrice ale Timişoarei. Bătălie între turci, chinezi, polonezi şi israelieni. Bozankaya e din nou pe listă FOTO

Tramvaiul turcesc de 2 milioane de euro a ajuns la Timişoara. Este cel mai performant din lume VIDEO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările