Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Sentinţă finală în procesul unui fost baron PSD. A scăpat de toate acuzaţiile

3
14 Nov 2017 13:36:38
Autor: Daniel Dancea
Fostul preşedinte al CJ Timiş, Titu Bojin FOTO pressalert.ro
Fostul preşedinte al CJ Timiş, Titu Bojin FOTO pressalert.ro

Curtea de Apel Timişoara a emis, marţi, sentinţa finală în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi conflict de interese. Fostul lider PSD a fost achitat pentru abuz în serviciu, iar cele două infracţiuni de conflict de interese de care a fost acuzat s-au prescris.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş şi al PSD Timiş, în prezent şef al Direcţiei Apelor Banat şi consilier judeţean din partea UNPR, Titu Bojin, a scăpat fără condamnare în dosarul în care a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru abuz în serviciu şi conflict de interese. Titu Bojin a fost acuzat că înainte de a fi preşedinte al CJ Timiş, când era şef al Direcţiei Apelor Banat, a favorizat firma familiei sale prin atribuirea unor contracte preferenţiale.

În urma procesului judecat în primă instanţă la Tribunalul Timiş, Titu Bojin a fost achitat pentru abuz în serviciu, fiind condamnat la un an şi o lună de închisoare cu suspendare pentru două infracţiuni de conflict de interese. Curtea de Apel Timişoara, prin sentinţa pronunţată marţi, a menţinut achitarea lui Bojin pentru abuz în serviciu, constatând în acelaşi timp şi încetarea procesului penal faţă de Bojin pentru cele două infracţiuni de conflict de interese ca urmare a prescrierii faptelor.

Astfel, Bojin a scăpat cu faţa curată din dosarul care a dus şi la debarcarea sa din fruntea PSD Timiş, locul lui Bojin în fruntea filialei fiind ocupat de Sorin Grindeanu, ajuns ulterior preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş şi premier al României. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

dorin valeriu domuta
14.11.2017, 13:51:22

Au raaaaaas de proces ... pana s-a prescris... Nu e singurul caz, mai sunt multe de indreptat in "justitie" !

Mihai Popescu
14.11.2017, 15:02:06

M-am speriat la inceput, cum un mare borfas sa fie condamnat de justitia romaneasca ocrotitoarea marilor borfasi ? Acum mi-am revenit. Justitia este cu noi, marii borfasi pt. ca le-am dat salarii si pensii speciale nemuncite enorme pt. ca sa ne protejeze. Felicitari justitia si va vom mari salariile si pensiile speciale la 30.000 lei/luna.

eu doar constat
14.11.2017, 17:50:20

De ce nu dati stirea complet? De ce a scapat omul asta de condamnare? Va spun eu: pentru ca articolul privind abuzul in serviciu, declarat neconstitutional deja de peste 15 luni de CCR nu a fost corectat conform precizarilor CCR si, conform legii, care spune ca daca un articol declarat neconstitutional nu este amendat in termen de 45 de zile, el este sters din lege, in Codul Penal romanesc nu mai exista infractiunea de abuz in serviciu. Modul in care este prezentat in articol acest fapt lasa impresia ca instantele au fost cumparate de acuzat si au comis o ilegalitate in favoarea acestuia. Ori instantele au actionat corect, demontand dosarul de la DNA, care l-a intocmit cu incalcarea legii penale. Cat despre "conflictul de interese", sa-mi fie cu iertare. Aceasta infractiune n-ar trebui sa existe in Codul Penal, daca nu se incalca orice alta lege si activitatea persoanei in cauza nu aduce prejudicii statului.

Modifică Setările