Shaorma scumpită va rămâne cea mai serioasă concurenţă pentru ciorba gătită acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii sunt pregătiţi să-şi golească buzunarele în shaormerii, după majorările de preţuri cauzate de taxa pe fast-food.

Produsele de tip fast-food reprezintă baza alimentaţiei pentru cei mai mulţi studenţi din Timişoara. Cei mai mulţi au un stil de viaţă alert şi o viaţă socială activă şi dinamică. În fereastra dintre două cursuri sau la finalul unei zile pline şi stresante, rareori se întâmplă ca tinerii să ajungă în camera de cămin şi să îşi gătească ei înşişi un fel de mâncare sănătos.

De cele mai multe ori, se opresc la primul chioşc cu sandvişuri pe care îl întâlnesc în cale. În plus, nimic nu potoleşte foamea mai bine decât o shaorma fierbinte savurată în miez de noapte, după multe ore de dans şi distracţie. Iar tentaţiile există peste tot în jurul lor: întregul complex studenţesc este presărat cu chioşcuri şi restaurante în care domnesc alimentele vizate de noua taxă introdusă de Ministerul Sănătăţii.

Nu îi sperie scumpirile

Bursele de studiu sunt mici, iar joburile bine plătite sunt extrem de rare în rândul studenţilor, dar tinerii care învaţă în Timişoara nu cred că scumpirea produselor alimentare de tip fast-food îi va determina să renunţe la deja tradiţionala shaorma. „Eu nu cred că taxa asta va reduce consumul produselor fast-
food”, a spus Călin Ghenghea, în vârstă de 19 ani, student la Universitatea Politehnica din Timişoara. Comercianţii produselor de tip fast-food confirmă spusele studenţilor. „Au mai fost scumpiri, dar nu i-au ţinut departe pe studenţi. S-au obişnuit deja să consume astfel de produse. Ce să facă, să-şi gătească în camere?”, a spus Marius Lăcătuş, angajat la unul dintre restaurantele de tip fast-food din complexul studenţesc.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite