Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Bolnavii de la Spitalul Judeţean au primit plăpumi, iar cei internaţi la ATI se încălzesc cu pături electrice

6
26 Oct 2021 20:12:20
Autor: Stefan Both
Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, alături Alin Nica, şeful CJ Timiş
Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, alături Alin Nica, şeful CJ Timiş

La Spitalul Judeţean din Timişoara, cel mai mare spital din vestul ţării, se pun în funcţiune aparatele de climatizare şi toate păturile disponibile pentru a ajuta pacienţii să reziste în saloanele neîncălzite.

În şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, reunit în urma sistării alimentării cu energie termică către abonaţii Colterm, Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a hotărât împreună cu Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, să fie puse în funcţiune aparatele de climatizare şi toate păturile electrice disponibile pentru a ajuta pacienţii să reziste în saloanele neîncălzite.  
 
Este o soluţie de avarie, pentru câteva zile, până când Spitalul Judeţean va avea centrala proprie de încălzire, astfel încât să nu mai depindă de termoficarea gestionată de Primăria Timişoara. Mâine, Consiliul Judeţean Timiş va aloca bani în acest sens, iar conducerea Spitalului s-a angajat să facă tot posibilul să urgenteze lucrarea şi să protejeze pacienţii care nu au nicio şansă să lupte deopotrivă cu boala şi cu frigul. 
 
„Pe termen mediu şi lung trebuie să ne concentrăm pe o soluţie alternativă la încălzirea de la Colterm, realizarea unei centrale proprii de încălzire. Mâine vom avea o rectificare de buget aici, la Consiliul Judeţean, şi vom aloca 750.000 de lei pentru a demara procedurile de urgenţă în vederea realizării acestei lucrări la Spitalul Judeţean şi în cea mai scurtă perioadă posibilă, să avem o soluţie pregătită pentru Spitalul Judeţean şi să nu mai depindem de Colterm”, a declarat Alin Nica. 
 
Preşedintele CJ Timiş a solicitat primarului Timişoarei, Dominic Fritz, să declare stare de alertă locală în baza prevederilor OUG nr.28/2004 „pentru a facilita procedurile pentru realizarea unui răspuns adecvat de către noi, Consiliul Judeţean, de către celelalte instituţii care suferă în urma acestei situaţii şi să reuşim să venim cu soluţii”, a afirmat Nica. 
 
Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timiş, a declarat că bolnavii se încălzesc momentan cu plăpumi, respectiv cu pături încălzite electric. 
 
"Nu putem oferi îngrijiri pacienţilor în condiţiile pe care le avem afară, temperaturi foarte scăzute. Dar şi faptul că se impun şi condiţii de utilizare maximă de folosire a reţelelor de oxigen care impun aerisirea încăperilor. Astfel, răspunsul pe termen scurt este utilizarea lenjeriei de iarnă, a plăpumilor, a păturilor, iar pe Terapie Intensivă a păturilor încălzite electric în suplimentarea instalaţiei de climatizare, care poate suplimenta încălzirea, pe termen scurt, iar pe termne mediu şi lung ne vom putea mişca să putem proiecta şi repara centrala veche a Spitalului Judeţean care nu a mai fost folosită din 2006, să nu mai depundem de Colterm”, a declarat Raul Pătraşcu. 
 
Vă mai recomandăm:
 

Managerii spitalelor din Timişoara care au rămas fără căldură: Tăierea gazului conduce la creşterea dramatismului

Situaţie dramatică la Timişoara. Peste 50.000 de familii şi majoritatea spitalelor rămân fără căldură şi apă caldă

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Pop Max
26.10.2021, 20:22:51

Dacă nu ard de vii, românii noștri îngheață de frig în spitale. Ăsta e sistemul sanitar sub guvernarea penelisto-pluseristă. Probabil că și pentru această situație tot „nevaccinații” sînt de vină, așa-i?

-16 (20 voturi)
dedak puiu
26.10.2021, 21:50:22

„guvernarea penelisto-pluseristă”... :))))) În ce lume trăieşti?

-5 (9 voturi)
defu gabi
27.10.2021, 02:27:27

Poporul, Ceausescu, Romania... Scuze, citind stirea cu frigul din case si spitale am crezut ca e din 1988 de la Europa libera... Singura mare deosebire, in 1989, in aceleasi conditii vitrege aveam datoria externa adusa la zero iar acum, in timp ce ne scufundam in aceleasi conditii vitrege avem datoria externa la cote biblice... 31 de ani de "impliniri marete"...

-7 (7 voturi)
Mihai Adrian
26.10.2021, 22:33:12

Pături electrice, aparate de are condiționat și ne mai mirăm că ciruitul electric este suprasolicitat că ard prize și cu prizele și pacienții.

+1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
27.10.2021, 02:22:41

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările