Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Societatea Timişoara, solidară cu Laura Codruţa Kovesi: „Se creează impresia că în România orice e posibil, un semnal grav dat partenerilor europeni“

1
15 Feb 2019 09:32:23
Autor: Lavinia Bălulescu
Laura Codruţa Kovesi FOTO Mediafax
Laura Codruţa Kovesi FOTO Mediafax

Societatea Timişoara a trimis vineri un mesaj de susţinere pentru fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi. „Suntem convinşi că societatea civilă se va mobiliza“, spun reprezentanţii societăţii.

Reprezentanţii Societăţii Timişoara au trimis vineri, 15 februarie, un mesaj de solidaritate cu Laura Codruţa Kovesi.

Vă prezentăm mai jos mesajul în întregime.

„Societatea Timişoara, solidară cu Laura Codruţa Kovesi

Societatea Timişoara îşi exprimă revolta şi îngrijorarea faţă de acţiunile recente ale puterii, care prin pârghii create de ea însăşi la nivelul justiţiei, încearcă să dea o aparenţă de legalitate acţiunilor de intimidare îndreptate împotriva Laurei Codruţa Kovesi, cu intenţia clară de a împiedica alegerea acesteia în funcţia de procuror-şef european.

Se creează astfel impresia că în România orice este posibil, un semnal intern la fel de grav precum cel dat partenerilor europeni.

Suntem convinşi că societatea civilă se va mobiliza pentru a afirma refuzul ei faţă de tentativele repetate ale coaliţiei de guvernare de a compromite interesele României în favoarea promovării propriilor interese de grup, care distrug orice idee de moralitate şi de respect pentru democraţie, pentru valorile europene.

Consiliul de conducere al Societăţii Timişoara“.

Laura Codruţa Kovesi a fost citată să se prezinte pentru audieri, în calitate de suspect, la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, chiar în ziua în care ar trebui să plece la Bruxelles pentru a participa la procedurile privind desemnarea procurorului-şef al noului Parchet European.  Procurorii vor să o audieze în dosarul aducerii în ţară a lui Nicolae Popa, fost şef la FNI, fugit în Indonezia.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Păcală
15.02.2019, 09:41:58

Păi și voi acum v-ați dat seama de asta? România nu are ce căuta în UE, este rușinea Europei, din păcate!

+1 (1 vot)
Modifică Setările