Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Cercetătorul care lucrează la vaccinul contra Covid i-a înfuriat pe medici după ce a spus că tratamentul pe care îl aplică România este apă de ploaie

7
24 Jun 2020 22:21:31
Autor: Stefan Both
Virgil Păunescu
Virgil Păunescu

Profesorul Virgil Păunescu, directorul Institutului Oncogen din Timişoara, care lucrează la elaborarea unui vaccin împotriva coronavirusului SARS Cov2, a aprins spiritele după ce declarat că protocoalele de tratament pentru Covid din România nu au fost tocmai eficiente.

Virgil Păunescu a declarat că tratamentul pe care îl aplică România împotriva Covid este apă de ploaie, iar toate antiretroviralele folosite nu au niciun efect.
 
„Singurul medicament eficient este anticoagulantul, dar într-o doză serioasă, şi plasma de la pacienţii vindecaţi. Asta este tot. Antiretroviralele alea care costă enorm, că este Big Farma, big marketing, sunt echivalentul unui paracetamol, numai că te doare mai puţin stomacul. Pentru toate medicamentele introduse în schemele de tratament pentru Covid nu există nicio dovadă ştiinţifică referitoare la faptul că ar avea vreun efect. OMS-ul face nişte recomandări, iar când se ajunge la nivel naţional, în baza recomandărilor OMS, autorităţile emit protocoale care devin obligatorii. Faptul că avem un număr foarte mare de morţi comparativ cu ţările vecine înseamnă că ceva nu este în regulă cu protocoalele de tratament. Eu aş face şi un studiu cu anticoagulante şi la pacienţii asimptomatici, care s-ar putea să fie, cel puţin unii dintre ei, de a face tulburări de coagulare, dar care nu sunt evidenţiabile la analize. Tulburările de coagulare au fost însoţite de teste de laborator normale, asta am observat. Este un mecanism care nu este cunoscut încă. Pacientul este posibil să se afle într-un pericol iminent, dar nu se manifestă. Noi am pus un proiect de cercetare pentru a vedea care este cantitatea minimă de plasmă autoimună care ar putea fi administrată în scop protectiv la personalul vulnerabil, adică cel medical cu o anumită vârstă. Pentru că administrarea plasmei le oferă o protecţie de trei săptămâni, atât cât rezistă anticorpii din plasmă, iar în aceste trei săptămâni, dacă omul se infectează, se va vaccina natural, făcând o formă foarte uşoară a bolii, el fiind protejat într-o anumită măsură”, a spus Virgil Păunescu, pentru National.ro.
 
Primii care au reacţionat au fost medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, printr-un comunicat de presă. 
 
„Medicii specialişti ai Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Victor Babeş Timişoara se delimitează de afirmaţiile  profesorului Virgil Păunescu prin care susţine că terapia anticovid folosită în spitale este apă de ploaie şi prin care se irosesc bani. Reamintim comunităţii importanţa respectării tuturor regulilor de prevenire a îmbolnăvirilor şi a prezentării precoce la spital în caz de infecţie pentru instituirea terapiei în fazele incipiente ale bolii”, au transmis reprezentanţii spitalului.
 
A urmat conducerea Spitalului Judeţean din Timisoara, care precizează că personalul medical al instituţiei se delimitează de afirmaţiile făcute de Virgil Păunescu.
 
„Considerăm că specialiştii în domeniu patologiilor infecţioase sunt îndreptăţiti să ofere tratamentul de specialitate pacienţilor infectaţi cu Coronavirus; - numărul uriaş al pacienţilor vindecaţi de acest virus demonstrează în mod indubitabil că ceea ce fac medicii de la Spitalul de Boli Infectioase ,,Victor Babeş” din Timişoara este un real succes şi demonstrează profesionalismul lor precum şi eficacitatea tratamentului”, a transmis Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.
 
Pătraşcu face apel la „raţiunea tuturor de a discerne lucrurile şi de a avea încredere, în continuare, în specialiştii care fac eforturi uriaşe pentru a gestiona această situaţie delicată nu numai pentru România cât şi pentru întreg mapamondul”.

Citiţi şi:

Vaccinul dezvoltat la Timişoara împotriva virusului SARS-CoV-2 va fi administrat intranazal. OncoGen a semnat acordul cu Institutul Contacuzino

Medicul român care lucrează la vaccinul contra SARS-2: „Va apărea un tratament înainte de a se imuniza populaţia“

Institutul de cercetare OncoGen din Timişoara anunţă că a început testarea unui vaccin împotriva coronavirusului SARS Cov2

Românii care lucrează la vaccinul anti-COVID-19: „Credeţi că este normal să ne rugăm de chinezi să ne ajute?“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

MV R.
25.06.2020, 10:06:18

Dr.Păunescu „a mai lucrat” la un vaccin,ăla contra gripei aviare,și nu a mai auzit nimeni,nimic de el,de vaccin... În orice caz,comite o măgărie prin afirmațiile de mai sus,dr.Musta,coleg de-al lui,a tratat cu succes peste 500 de cazuri.

+4 (4 voturi)
gigione delaDJ
25.06.2020, 10:22:14

omu are figură de pacient psihiatric...un general vestit, cam aşa..îi lipseşte un tricorn.

+4 (4 voturi)
Paun Al
25.06.2020, 10:13:38

Dl Paunescu care papa banii contribuabilior degeaba, pe cercetari si promisiuni inca neonorate... Noiembrie 2009 – vanccin AH1N1 – mediafax.ro (spunea că există deja 1,3 milioane de doze şi că vor face 5 milioane la Institutul Cantacuzino) Septembrie 2017 – vaccin anti-alergie la ambozie – news.ro. (vaccinul ar fi trebuit să fie gata în curând) 2018 -vaccin anti-cancer – PROTV, România, te iubesc! (vaccinul ar fi trebuit să fie gata în 2019) 26 decembrie 2019 – vaccin anti-cancer politicidesanatate.ro 27 octombrie 2019 – tratament pentru leucemie limfatică acută cu limfocite B în fază avansată – Radio România Actualități’’... ar trebui sa fi convins medicii care eststa tratamentul bun, de la inceput. El ne-a promis si acum ..un vaccin. Unde este?

+5 (5 voturi)
gmbplay
25.06.2020, 10:22:29

Asta-i dotore politruc , mincator de bani publici .

+3 (3 voturi)
mamii radu
25.06.2020, 10:36:07

omul vad ca se ocupa numai de lucruri serioase ,n-am stiut ca e asa tare,parca acolo ar fi toate laboratoarele universitatilor celebre de pe glob plus personalul aferent.Una dintre cele 2 variante e valabila -ori un caz de psihiatrie cum spune cineva mai sus ori mancator de bani publici,cum spune altcineva.E pacat ca duce in derizoriu si provoaca neincredere in sfaturile adevaratilor specialisti.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)