Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Spion în proiectul „Capitala Culturală Europeană”: „Clujul are orgolii mari, la Iaşi nu se face nimic”

0
8 Mar 2011 13:41:51
Autor: adevarul
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au organizat astăzi o întâlnire cu personalităţile din Timişoara, care au fost invitate să susţină proiectul „Timişoara – Capitală Culturală Europeană”. Cei prezenţi au semnat şi un angajament de susţinere, iar directorul Filarmonicii, Ioan Gârboni, a spus că Timişoara are şanse mai mari în faţa unor oraşe ca Iaşi sau Cluj-Napoca.

Marile personalităţi ale Timişoarei au fost invitate să susţină candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană după anul 2019, pentru că până atunci, s-au stabilit deja ţările şi oraşele. Până la o candidatură la nivel european este nevoie ca Timişoara să câştige lupta internă, pentru care şi-au exprimat deja intenţia autorităţile din Cluj-Napoca şi Iaşi.

Bănăţenii scot artileria grea

„Făloşi” de felul lor, timişorenii susţin că au mai multe avantaje în faţa celorlalte oraşe, pornind de la faptul că Timişoara îl are pe Ioan Holender, se laudă cu Premiul Nobel pentru Literatură al Hertei Muller şi terminand cu faptul că este singurul oraş din Europa cu trei teatre în trei limbi diferite. De asemenea, Timişoara are un rol important la nivel de euroregiune şi este un oraş dechis. Pentru a se folosi de aceste avantaje, specialiştii au ajuns la concluzia că este nevoie de o strategie foarte bine pusă la punct şi atragerea factorilor de decizie, dar şi a comunităţii din Timişoara. „Important e să ne întâlnim periodic şi din aproape în aproape să căutăm să ne punem pe făgaşul firesc cerut de Uniunea Europeană pentru că sunt proceduri complicate”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu.

„Spionul cultural”

Unul din cei mai înfocaţi susţinători ai proiectului „Timişoara – Capitală Culturală Europeană” este directorul Filarmonicii, Ioan Gârboni. Pentru că înainte de competiţia de la nivel european, Timişoara trebuie să câştige lupta internă cu oraşele înscrise, Gârboni şi-a asumat rolul de spion în oraşele concurente, Iaşi şi Cluj. „Cred cu tărie în şansa Timişoarei. Iaşiul nu a făcut niciun fel de demers, Clujul a înfiinţat o asociaţie care nu funcţionează pentru că sunt orgolii foarte mari. Mă bucur că astăzi nu a fost nicio urmă de orgoliu, ci toţi şi-au arătat susţinerea”, a spus Gârboni. Reprezentanţii Primăriei Timişioara vor posta angajamentul de susţinere pe siteul primăriei, unde vor putea să îşi exprime punctul de vedere toţi cei interesaţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările