Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Strigătul disperat al românilor ai căror copii au fost „confiscaţi” de autorităţi străine: „Nimeni nu-i ajută. Guvernul, preşedintele lor sunt o salată”

11
2 Jun 2016 19:07:35
Autor: Daniel Dancea
Carmen Smicală, o româncă stabilită în Finlanda încercând să se opună preluării copiilor de către autorităţi FOTO captură Youtube
Carmen Smicală, o româncă stabilită în Finlanda încercând să se opună preluării copiilor de către autorităţi FOTO captură Youtube

Cazul familiei Bodnariu, rămase fără copii în Norvegia, le-a dat curaj unor familii de români aflate în aceeaşi situaţie. În lipsa unui sprijin al autorităţilor române, familiile de români se agaţă de un om: George Alexander, un român din Norvegia care şi-a pierdut postul de manager al unor grădiniţe din Oslo după ce a criticat Barnevernet.

Cazul Bodnariu le-a dat curaj familiilor de români din străinătate care au avut probleme cu Serviciile de Protecţia Copilului şi au rămas fără copiii preluaţi din familii de autorităţi. Unul dintre cazurile cutremurătoare, dezvăluit de „Adevărul” a fost al familiei Nan, ai cărei copii au fost luaţi de autorităţile norvegiene în toamna anului trecut. Avertizaţi că nu au voie să îşi facă publică povestea, soţii Nan au tăcut şi au îndurat. Nu au mai suportat, însă, situaţia critică în care se află şi au făcut publică povestea. Au urmat apoi mărturii ale altor familii de români, iar unul dintre cei mai vehemenţi critici ai Barnevernet, Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia a devenit George Alexander, director a două grădiniţe din Oslo. În urma criticilor aduse Barnevernet, George Alexander şi-a pierdut postul şi a devenit o voce a românilor din Norvegia rămaşi fără copiii luaţi de autorităţi.

Solicitări disperate de ajutor

După românii din Norvegia, alţi români din Marea Britanie, Finlanda sau Danemarca l-au contactat pe George Alexander pentru a-i cere ajutorul. Unul dintre ei este Florin Barbu, românul aflat în greva foamei de două săptămâni după ce copiii săi au fost luaţi de lângă părinţi şi daţi unui cuplu de homosexuali. A urmat povestea cutremurătoare a Cameliei Smicală, un medic român rămas fără copii în Finlanda. „Nici nu mai ştiu, de fapt, câţi părinţi îmi scriu, disperaţi. Câţi suferă în tăcere! Câţi cer ajutorul tău, Dumnezeule, invocându-Te! Sunt familiile Bodnariu, Nan, Avramescu, Rădulescu, Sutton-Brădeanu, Hermina Gheorghe, Camelia Smicală, Florin Barbu şi mulţi alţii, anonimi, care încă mai speră, care se tem de sistemele oculte, care aşteaptă să-şi primească înapoi copiii. Când li se va face dreptate?”, se întreabă George Alexander, pe Facebook.

Românul, care a locuit 20 de ani în Norvegia relatat şi cazul unei românce din Danemarca al cărui copil a fost luat pentru că „mi-au zis că copilul nu mă suportă, că nu se uită în ochii mei când zic ei”. Potrivit lui George Alexander, femeia luptă în continuare pentru recuperarea băiatului său. „Cazul Andreiei Sutton Bărdeanu e copleşitor. E intens emoţional, dureros de adevărat şi absolut sfidător din partea autorităţilor judiciare britanice. Poate fi comparat cu cazul Bodnariu, însă, doar prin final: autorităţile iau copiii şi îi plasează în diferite instituţii sau familii, ca să-i ‹‹protejeze›› de părinţi”.

„Nimeni nu-i ajută”

Devenit o voce a românilor rămaşi fără copii în străinătate, George Alexander susţine că va lupta pentru a-i apăra pe conaţionalii săi, cu atât mai mult cu cât autorităţile române nu se implică. „Nimeni nu-i ajută. Guvernul, preşedintele ‹‹lor›› sunt o salată! Ca orice salată”, a mai spus George Alexander. Acesta susţine că lupta este una lungă şi anevoioasă. „Drumul nostru nu e căutarea răzbunării cu orice preţ. Ne vrem numai copiii înapoi. Vrem ca sacrificiul părinţilor să nu fi fost în zadar. (...) Nu putem schimba lumea imediat, dar o putem schimba în timp. Dacă suntem uniţi, hotărâţi să servim toţi aceeaşi cauză, cea care ne aduce copiii înapoi, iubirea după care tânjim! A-ţi pierde viaţa înseamnă, de fapt, a pierde libertatea copiilor tăi!”, a mai spus George Alexander, care va înfiinţa şi o organizaţie care să reprezinte familiile de români rămase fără copii în afara ţării.

„Organizaţia noastră de luptă s-a născut, deja! Deja sunt oameni care lucrează ca voluntari pentru copiii noştri”, a mai spus George Alexander, care va lansa duminică, la Bookfest (Romexpo, Pavilion C5, scena Agora) şi cartea „Copiii noştri în închisorile lor. Furaţi de Barnevernet”. „Veniturile obţinute din vânzarea cărţii vor fi donate fundaţiei care va lupta pentru binele oamenilor!”, a anunţat scriitorul român.

Cine este George Alexander

George Alexander este un român care a locuit 20 de ani în Norvegia şi a ajuns director la două grădiniţe din Oslo, dar a devenit cunoscut în România după declanşarea cazurilor  Nan şi Bodnariu, când a fost printre primii români din Norvegia care a luat atitudine împotriva Serviciului de Protecţie a Copilului– Barnevernet. Într-un interviu pentru „Adevărul”, George Alexandru admitea că sistemul de Protecţie din Norvegia a salvat multe vieţi, dar spune că greşeli pot exista şi în cadrul lui, mai ales pentru că are puteri discreţionare. „Barnevernet nu e Dumnezeu”, mai spunea George Alexander. Într-un interviu pentru Pro Tv, George Alexander a explicat că deşi este director al unor grădiniţe din Oslo, preferă să îşi crească în România copiii.  „Eu vreau să crească în limba şi cultura poporului român. Occidentul L-a ucis pe Dumnezeu. Sunt multe valori care sunt călcate în picioare, iar eu nu pot să fiu de acord cu asta”, a declarat Alexander. La scurt timp, George Alexander a fost obligat să demisioneze din funcţia de director al grădiniţelor din Oslo şi să se întoarcă în România. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Radu Mircea
2.06.2016, 20:33:40

# Pastore Dancea , il mai perii mult pe Georgica Alexandru ??? Ca i-ai stricat lustrul .

+2 (10 voturi)
Radu Mircea
2.06.2016, 20:43:05

# Este totusi un pas inainte . Pina acum Dancea ne spunea ca Alecu a preferat SA-SI DEA DEMISIA decit sa mai suporte sistemul opresiv de la care a mincat o piine dulce 20 de ani . Acum a mai indulcit-o : A FOST OBLIGAT SA DEMISIONEZE . Astept sa ne spuna odata si-odata ca a fost zvirlit afara ca o masea stricata . Or fi ei norvegienii inapoiati si fascisti dar nu suporta lepadaturi care musca mina ce-l hraneste . Frumos si perfect crestinesc ca Alecu sa promita marea cu sarea , ca doar mai sunt putine luni pina la alegerile parlamentare unde vizeaza un ciolanel pe spinarea romanilor din diaspora .

+2 (10 voturi)
michel claude
2.06.2016, 21:13:28

personal cred ca era 2 alegere, sau era obligat sa dai demisia sau era tras in judecat de stat norvegian pentru ce au facut

0 (6 voturi)
Adrian Foangă
2.06.2016, 20:56:55

Stati romanilor acasa, ca in Romania poti sa-ti bati copilul, sa-l abuzezi...nu veti pati nimic. Daca faceti din astea in lumea civilizata ramaneti fara puradei. Si apoi va apuca dragostea de ei, capsunarilor!

+1 (7 voturi)
michel claude
2.06.2016, 21:12:30

iar faceti publicitate pentru tampit ala de George Alexander. si au pierdut locul de munca asa ca il trebe un venit, asa ca poate ne inventeaze niste poveste de plans cu speranta sa fiu angajat ca budgetar pe postul de superman sau batman sau salvatoar al familie cu copii pseudo furat. lumea din asta sunt pregatit sa calc pe orice sau oricine doar sa ai cu ce sa traiest.

+3 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările